Helyi közélet

2017.11.01. 08:41

Interjú: Pilát Gábor

Miskolc - A Művészetek Házában tartott teltházas előadást két hete Pilát Gábor, a Tabuk Nélkül a Párkapcsolatról facebook csoport alapítója,aki mesélt miskolci élményeiről,és második "Élj" című könyvéről is az olvasóknak.

Miskolc - A Művészetek Házában tartott teltházas előadást két hete Pilát Gábor, a Tabuk Nélkül a Párkapcsolatról facebook csoport alapítója,aki mesélt miskolci élményeiről,és második "Élj" című könyvéről is az olvasóknak.

Béres Szabi: Hogyan érezted magad (ismét) Miskolcon?

Pilát Gábor: Nem kenyerem a “smúzolás”, de az előadások tekintetében Miskolc a kedvenc városom. Nálatok mindig professzionális szervezéssel és zseniális közönséggel találkozom. Nem csodálkoznék azon, ha kiderülne, hogy itt boldogabbak az emberek, mint máshol.

Béres Szabi: Tudjuk,hogy mindig nagyon aktív vagy, milyen volt az elmúlt éved?

Pilát Gábor: Hálás vagyok a sorsnak, hogy megadatott nekem, hogy sokat dolgozhatok, és semennyire nem érzem munkának, és főleg kötelezőnek nem, amit csinálok. Mára biztos vagyok abban, hogy az embereket nem tanítani kell, hanem csak emékeztetni arra, hogy ők tudnak, hiszen minden kezdet tiszta, később pedig csak tisztának tűnik.

Béres Szabi: Legutóbb napvilágot látott második "Élj" című könyvedről mit lehet tudnunk?

Pilát Gábor: Igen,nemrég jelent meg a második könyvem, amiről a napokban kaptam egy megtisztelő visszaigazolást:

“Kedves Gábor!

Azt hittem, hogy az “ÉLJ!” nem múlja felül az előző könyvedet, de tévedtem. Egyedülállónak tartom, ahogy a tanításról írsz. Engem lenyűgöz a spirituális tudásod. Inspiráló ahogy segítesz az embereknek szellemi képességeiket fejleszteni, bátorságot adni és még receptet is adsz a gyógyuláshoz. Egyedi és utánozhatatlan a stílus, ahogy nyíltan kimondod azt amit sokan még maguknak sem mernek bevallani.

Ezek olyan etikai normák, amiket tanítani kellene! Másképpen gondolkodnának a nagybetűs életbe lépő fiatalok. Bocsáss meg nekem az őszinteségemért, de ez a könyved még jobban megérintett, mint az előző. Ebben minden benne van amire nekem szükségem van: spiritualitás, bölcsesség, tisztánlátás, erő és szeretet.

Sajnos nem tudom magam úgy kifejezni, hogy érezd mennyire hálás és boldog vagyok attól, amit átéltem és élek e remekművednek köszönhetően. Ezért csak két szóval teszem: HÁLÁSAN KÖSZÖNÖM!

Emese"

Amikor ilyeneket olvasok, akkor minden alkalommal azt mondom magamnak: Már ezért érdemes volt!

Béres Szabi: Új könyv mikorra várható?

Pilát Gábor: Ha lehet, ez az év még zsúfoltabb, mint a tavalyi, az előadások, és a párkapcsolati konzultációk mellett van egy rádióműsorom, szerencsére egyre gyakrabban érdeklődnek a különböző médiák a téma iránt, és igen születőben van a harmadik könyv. Titkolózni nem szeretek, de ennek a témájat és címét még őrizném egy darabig…

Béres Szabi: A miskolci előadásodon részt vett egy igazán különleges fiatalember tolószékben, akinek fél nap alatt (is) szebbé varázsoltad a életét, mit lehet tudnunk erről a találkozásról?

Pilát Gábor: A mostani előadáson ott volt egy kerekesszékes fiatalember, aki 36 éves, és saját állítása szerint már 30 éve nem kéne élnie, annyi problémával küzd. Többek között vese elégtelenség, csontritkulás, depresszió. És mindezek ellenére él, pozitívan gondol a jövőre, sőt elmondása szerint az előadáson való részvétele óta pánikrohamai sem voltak, és letette az antidepresszáns gyógyszereket is. Azt hiszem, hogy ilyenkor meg kellene állnunk egy pillanatra, és elgondolkozni azon, hogy a saját problémáink tényleg akkorák-e, mint amekkorának hisszük.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában