Helyi közélet

2017.11.06. 13:33

Elhunyt Simon László

Miskolc, Tokaj - Hetvenhárom éves korában, pénteken elhunyt Simon László, a Vízisport Club Tokaj megalapítója, elnöke és vezetőedzője.

Miskolc, Tokaj - Hetvenhárom éves korában, pénteken elhunyt Simon László, a Vízisport Club Tokaj megalapítója, elnöke és vezetőedzője.

Miskolcon született, versenyzőként a diósgyőrieknek szerezte sikereit, magyar bajnoki címeit. Feltörekvő fiatalként többek között párja volt az akkor már olimpiai bronzérmes Kiss Lajosnak.

Három évtizeddel ezelőtt, 1987-ben Tokajban hozta létre egyesületét, amelynek mindeneseként nagyon sok gyereket tanított meg a Bodrogon kajakozni, kenuzni. Legeredményesebb versenyzője az a Mozgi Milán lett, aki a 2014-es, Kínában tartott ifjúsági olimpián ezüst­érmet szerzett, az idén pedig – immáron győri színekben – felnőtt Európa-bajnoki aranyérmet ünnepelhetett.

Simon Lászlónak szó szerint a mindene volt a Bodrog, a folyót a munkahelyének tekintette. Példát mutatva évtizedeken át generációkat nevelt kitartásra, kemény munkára, becsületességre. Népszerűsítette az egészséges életmódot, ennek jegyében több száz tokaji és környékbeli sportoló fiatal tekintette második édesapjának.

Búcsúztatására szűk családi körben a Bodrog- és Tisza-parti városban a napokban kerül sor.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában