Helyi közélet

2017.09.25. 17:18

13. Szendrő körül gyalogszerrel

Szendrő - Idén is változatlan céllal invitálnak a Szendrői Természetjárók minden érdeklődőt szeptember 30-án Szendrőbe és környékbeli nevezetességeinek megismerésére egy kellemes hangulatú őszi vezetett túra keretében.

Szendrő - Idén is változatlan céllal invitálnak a Szendrői Természetjárók minden érdeklődőt szeptember 30-án Szendrőbe és környékbeli nevezetességeinek megismerésére egy kellemes hangulatú őszi vezetett túra keretében.

A túra során ebben az évben a környék híres szakrális építészeti látványosságait keressük fel: a szalonnai román kori református templomból indulunk majd a Martonyi Háromhegyi Pálos templom és kolostorromot ejtjük útba a kirándulás során. Akik a túra alkalmával szeretnék meglátogatni a Szendrő Felső–Várban lévő kilátót, arra is lesz lehetőség, mint harmadik nevezetesség.

Szendrőtől a kolostor oda-vissza nagy távolságra van, így a kisebb távot kedvelők nem tudnak eljutni a gyönyörű látványossághoz. Az útvonal lerövidítése érdekében Szalonnára autóbusszal fogunk kijutni. A kirándulás során többször remek kilátás tárul elénk a Bódva–völgyére és a Rakacai víztározóra. Idén három különböző táv indul, 25, 15 és 10 km-es távokat lehet teljesíteni, melyek közül mindenki megtalálhatja a számára kedvezőt. Külön érdekesség, hogy a túra során egyúttal a Bebek portya jelvényszerző túramozgalom egyes állomásait is meg lehet látogatni. Az útvonal kolostorromhoz felfelé és onnan lefelé vezető része a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásából idén nyáron a Szendrői Természetjárók által felújított útvonalon halad túravezetők és idegenvezetők kíséretében. A túra a Szendrői Közművelődési Központ és Könyvtár: „Csak tiszta forrásból ..."- Könyvtárak összefogása a társadalomért." programsorozatának része. A Mozdulj ki! Természetforrások: témakör keretében: Honismereti tudod–e vetélkedőre és térképismereti előadásra kerül sor a rendezvényen.

Hasznok infók

  • Időpont: 2017.09.30.
  • Rajt, cél hely: Szendrő fő utca 19.
  • Távok: 10, 15, 25 km
  • Vezetett túra, túravezetővel haladnak a csoportok.
  • Jelentkezés előzetesen és a helyszínen is.
  • Előnevezés és bővebb információ www.szendroitura.hu.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában