Helyi közélet

2017.08.04. 14:21

Szörényi–Bródy-dalok a népkerti kerthelyiségben

Miskolc - Ha péntek este, akkor Népkerti Söröző. Ez alkalommal az Illés Emlék­Zenekarral.

Miskolc - Ha péntek este, akkor Népkerti Söröző. Ez alkalommal az Illés Emlék­Zenekarral.

A Miskolci Illés EmlékZenekar – MIEZ Műhely lép fel pénteken (azaz ma) este 7 órától a Népkerti Söröző kerthelyiségében. Az emlékzenekar háromtagú, akusztikus zenét játszó formációja hallgatható meg ezen az estén.

– Míg az öttagú alapzenekar Illés-dalokat, addig a háromtagú MIEZ Műhely a Szörényi Levente–Bródy János szerzőpáros teljes életművét tűzte repertoárjára – mondta lapunknak Füvessy Norbert, aki mindkét formációnak a vezetője. A MIEZ-t Vizi Viktorral és Kovács Kálmánnal együtt alkotják.

– Akusztikus zenét játszunk, ebben a formációban is legalább öt éve működünk már – mondja. Ritkábban játszanak így, mint a nagyobb zenekarral, sokszor például Szörényi Leventét kísérik, amikor nemrég megjelent könyvét mutatja be szerte az országban.

A Népkerti Sörözőben tehát Szörényi–Bródy-dalokat hallgathat este a közönség. Holnap, szombaton azonban az „eredeti” Miskolci Illés EmlékZenekar lép fel kétszer is, délelőtt Miskolcon, a csanyiki Lecsófesztiválon, este fél 9-től pedig a Varbói Tó-napon.

Két hónapja nyíltak

– Úgy két hónappal ezelőtt nyílt meg a Népkerti Söröző a Vigadóban, azóta több nyáresti programot rendeztünk – mondja Veres László marketing- és kommunikációs vezető. Péntekenként volt már stand up comedy, voltak élő zenés, akusztikus koncertek: gitáros, hegedűduó, most pedig a Miskolci Illés Emlék­Zenekar formációja lép fel.

– Jövő pénteken, azaz augusztus 11-én a Miskolc Dixie­land Band zenél a kerthelyiségben, ez is, mint ahogy minden programunk a sörözőben, ingyenes – tudtuk meg Veres Lászlótól.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában