Helyi közélet

2017.05.01. 18:00

Luxuslakosztály a miskolci szülészeten

Miskolc - Családias légkör, zene- és aromaterápia segíti a szülést.

Miskolc - Családias légkör, zene- és aromaterápia segíti a szülést.

Hűha – ennyit tudtunk csak mondani, amikor beléptünk a megyei kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának VIP kórtermébe. Dr. Nagy Gábor, az osztály vezető főorvosa pedig örömmel fogadta rácsodálkozásunkat az új kórteremre, ami inkább egy többcsillagos szállodai szobára emlékeztet. Mint mondta, pont az volt a cél, ha valaki belép ebbe a szobába, az első reakciója az legyen: hűha.

Barátságos kialakítás

A megyei kórház szülőszobái is jóval átlag felettiek. Az ötből kettő egyágyas, ahol a kismama nyugodtan vajúdhat. Természetesen az édesapa vagy valamelyik családtag, barát is bent lehet a szülésnél. A szobák kialakítása is barátságos, bordásfal, labda segíti a szülő nőt az ellazulásban, illetve zene- és aromaterápiára is van mód.

„Az elmúlt években tendencia, hogy emelkedik a császármetszések száma. Szerencsére ez az osztályunkon nem jellemző. Ezek a jól felszerelt, családias légkört idéző szobák is alkalmasak arra, hogy a császármetszések számának növekedését megelőzzük. Hiszen a félelem és a fájdalom egymást gerjesztik, ezekben a kórtermekben azonban ellazulhatnak a kismamák, barátságos környezetben könnyebb számukra a vajúdás, szülés” – fogalmazott dr. Nagy Gábor.

Dizájnbútorok

A szülőszobáktól pár méterre, az osztály úgynevezett hotel részlegében kapott helyet az a VIP szoba, amelynek kialakítását a Borsod Megye Újszülöttjeiért Alapítvány finanszírozta. Ide csak be kell költöznie a kismamának – vagy az osztályon fekvő betegnek –, minden mást a kórház biztosít. A dizájnbútorok mellett állítható ágy, evőeszközök, mikrohullámú sütő, légkondicionáló, kávé- és teafőző, kávé- és teakülönlegességek, tévé, babafürdető, exkluzív fürdőszoba szolgálja a betegek kényelmét. A kismamáknak az ágyból sem kell felkelniük, hiszen még a lámpa is távirányítóval működik. Az ágy mellett pedig úgynevezett babaöböl van, ahol az újszülött kényelmesen elhelyezhető, mozgatható. A szobában a látogatási idő is kevésbé korlátozott, mint az osztályon, sőt az édesapa is bent töltheti az éjszakát, ha szeretné. A betegnek pedig lehetősége van a kórházi menün kívül – térítés ellenében – prémiummenüt kérni.

Dr. Nagy Gábortól megtudtuk, ez a VIP szoba már egy hónapja működik az osztályon, azóta többen is igénybe vették. Közben pedig készül egy másik, ugyanilyen kórterem, ami egy hónapon belül szintén fogadhat betegeket.

A VIP kórterem a beteg kérésére, az osztály alapítványának támogatásával vehető igénybe: egy éjszaka 20 ezer forint.



Több szempontból is különleges műtét volt

Miskolc - A technikát Münchenben tanulták, és a tizedik miskolci beavatkozást a sajtó is láthatta szerdán.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában