Helyi közélet

2017.03.28. 14:44

Az összetartozás ereje Szerencsen

Szerencs - Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tartott előadást Szerencsen.

Szerencs - Böjte Csaba ferences rendi szerzetes tartott előadást Szerencsen.

A család, az összetartozás fontosságát és erejét emelte ki Szerencsen járva Böjte Csaba ferences rendi szerzetes. A Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, az árva gyermekek erdélyi jótevője elsősorban a zempléni város fiataljaihoz szólt, megpróbálva erőt nyújtani számukra a húsvéti ünnepek előtt.

Értékek felismerése

Az atyát és kísérőit Koncz Ferenc polgármester fogadta a város polgármesteri hivatalában, majd egy rövid beszélgetést követően a Rákóczi-várban folytatódott a program. Felvezetésként a Csíkszeredáról érkezett Role zenekar adott koncertet, műsorukban megzenésített költeményeket, moldvai népdalokat hallhatott a közönség.

Böjte Csaba a mindennapi élet szépségeit taglalta „Elfelejtett gyermek Jézus” című előadásában, rámutatott arra a sok jóra, ami az emberekben lakozik. Hangsúlyozta, hogy meg kell találni az utat az értékek felismeréséhez, miközben felejteni kellene a nyavalygásokat, siránkozásokat. Helyettük azokra a szépségekre kellene koncentrálni, amik körül vesznek bennünket. Előadását számos példával fűszerezte a tőle megszokott, sajátos humorával, végül aláhúzta, hogy a nagyböjt a felebaráti szeretet gyakorlásának ideje.

– Adja az Isten, hogy mindnyájan tudjunk irgalmasak lenni magunkhoz, igaz testvéri szeretettel egymáshoz, és mindenekelőtt nélkülöző embertársainkhoz – fogalmazott Böjte Csaba.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában