Helyi közélet

2017.01.18. 09:33

Kinek kell hólapátot fogni?

Miskolc - Külön szerződésben kell megállapodni a közös képviselővel a hólapátolásról is.

Miskolc - Külön szerződésben kell megállapodni a közös képviselővel a hólapátolásról is.

Az elmúlt hétvégén ismét előkerültek a hólapátok, ám volt olyan társasház, ahol azon tanakodtak és arról beszélgettek az ott lakók, hogy kinek a feladata a társasházak előtti járdák síkosságmentesítése. A csúszásmentesítés ugye egyértelmű a közterületeken: az az illetékes szervek felelőssége és kötelessége, de például egy 40 lakásos társasház esetében egy baleset kapcsán a felelősséget a tulajdonosok viselik – már ha nincs szerződésük arról, hogy kinek a feladata a ház környékének tisztítása.

Az általunk megkérdezett szakértő szerint ugyanis tév­hit, hogy a hólapátolás és a jégmentesítés a közös képviselő feladata. A társasházi törvény szerint ez nem tartozik rá, mert ezt külön szerződésben kell vele rögzíteni.

„Ha valaki elesik a ház előtt és összetörik mondjuk a 200 ezer forintos telefonja, akkor kártérítést igényelhet” – fogalmazott a szakértő. – „A vagyoni kár mellett a kár lehet nem vagyoni is, például sérülése miatt nem tud dolgozni”.

legjobb az, ha eltakarítjuk vagy eltakaríttatjuk a havat és megoldjuk a síkosságmentesítést (akár családi-, akár társasházban élünk), de egy felelősségbiztosítást, ami megtéríti idegen harmadik személynek, valamint a lakóközösség által az egyes lakónak, illetve a lakók egymás közt okozott személysérüléses és tárgyrongálási kárait is érdemes megkötni.

ÉM-JLI


A klasszikus magyar munkamorál: négy ember nézi, ahogy egy dolgozik

Miskolc - Magyarország egyetlen 42 másodperces, hófödte videóban, egyenesen Miskolcról: egy ember lapátolja a 30 centis havat, négyen meg nézik, ahogy az ötödik dolgozik. Dehát miért is lapátolnának egyszerre öten 20 négyzetméteren, amikor egyedül is meg lehet küzdeni az elemekkel?

„Felemás” hóhelyzet Miskolcon

Miskolc - A miskolci hóhelyzetre sokan panaszkodnak, de a Városgazda szerint elsődleges feladatukat sikeresen ellátták.

Több-kevesebb sikerrel visszaverték a tél első támadását

Bánkút, Miskolc - Sok baleset történt a havas utakon, de kritikus helyzet sehol nem alakult ki. Ígérik: szombaton is teljes kapacitással dolgoznak az utak és járdák síkosságmentesítésén Miskolcon.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában