Helyi közélet

2016.11.14. 18:53

Útmutató lehet a zene és lelki táplálék is egyben

Miskolc - A weboldalon ingyenesen letölthető a lemez, amit bárki megoszthat.

Miskolc - A weboldalon ingyenesen letölthető a lemez, amit bárki megoszthat.

A mezőkövesdi Revival zenekar nemrég ünnepelte egyéves fennállását, de már elmondhatják magukról, hogy játszottak a Tankcsapdával, túl vannak az első turnéjukon és kiadták első nagylemezüket „Ereszd el” címmel, erről nyilatkozott nekünk az együttes két tagja: Zán Tamás zenekarvezető és Tóth Gergő énekes, dalszövegíró.

...fogadjuk el magunkat és tanuljunk a saját hibáinkból...

Személyes hang

Az „Ereszd el” című albumban személyes érzések, érzelmek, gondolatok szólalnak meg. Ez egyfajta belső küzdelem és egyben véleményformálás is a mai társadalmi problémákról, elhidegült világról és érzelmi szegénységről – ismerteti Tóth Gergő. – Egy képmutató világban élünk, ahol a legtöbb ember megjátssza magát. Álarcokat viselünk, mert félünk az őszinteségtől és túl nagy bennünk a szeretet­éhségből fakadó megfelelési kényszer. Az erőszakosság, az előítélet, a felszínesség és a másokra mutogatás, egymás lenézése sajnos divat lett manapság – fejti ki. Ez egyfajta útmutató és lelki táplálék lehet ahhoz, hogy kitörjünk ebből a szeretethiányos, hazug környezetből és megtaláljuk a helyünket és a kiutat az önmaguk által teremtett börtönből, ahol a vágyaink, az önzőségünk, az elvakultságunk és az egónk rabságában élünk, és amíg ezt nem ismerjük fel, addig nincs menekvés – szól az album üzenete.

„Szóval fogadjuk el magunkat és tanuljunk a saját hibáinkból és eresszük el azokat a dolgokat, amik korlátozzák az életünket, ne féljünk a kudarcoktól és a fájdalomtól, hiszen ezek az élet részei és elengedhetetlenek a fejlődéshez és a változáshoz” – összegzi új albumuk mondanivalóját a Revival zenekar frontembere.

2017-ben ismét egy tavaszi/nyári turnéra indulunk, természetesen az „Ereszd el” lemezünk bemutatásával – avat be Zán Tamás. Nyilván a CD-megjelenés óta íródtak új dalok, amiken dolgozunk, formáljuk őket, de egyenlőre még nem publikáljuk. Ezekkel a dalokkal lesz egy-két tervünk, viszont ez legyen meglepetés. A lemezbemutató koncertsorozatunk június 10-től kezdődött és augusztus 27-én ért véget. Úgy gondolom, hogy sikeresnek mondhatjuk a tavalyi turnét és nagyon hálásak vagyunk a közönségünknek támogatásukért. A koncertjeinken többek között játszhattunk olyan zenekarokkal, mint a Tankcsapda, Depresszió, AB/CD vagy Vikidál Gyula. Reméljük, hogy a 2017-es nyarunk is ilyen sok jó élménnyel telik majd. A napokban a hivatalos weboldalunkról ingyenesen letölthető a lemezünk, amit bárki megoszthat – hívja fel a figyelmet Tamás.

- ÉM-PGY -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában