Helyi közélet

2016.09.12. 17:38

OGY - Felfüggesztették Mengyi Roland mentelmi jogát

Budapest/Miskolc/Tiszaújváros - Felfüggesztette a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogát hétfőn az Országgyűlés.

Budapest/Miskolc/Tiszaújváros - Felfüggesztette a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogát hétfőn az Országgyűlés.

A képviselők erről egyhangúlag, 167 igen szavazattal mellett döntöttek.

Polt Péter legfőbb ügyész vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette, valamint bűnszövetségben és bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte a kormánypárti politikus mentelmi jogának felfüggesztését.

Mengyi Roland maga is ezt kérte annak érdekében, hogy tisztázhassa magát.

- MTI -


Budapest/Miskolc/Tiszaújváros - Az Országgyűlés mentelmi bizottsága hétfőn egyhangú szavazással a fideszes Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztését javasolta az parlamentnek - közölte Vejkey Imre, a testület KDNP-s elnöke a bizottság zárt ülése után tartott sajtótájékoztatóján.

Budapest/Miskolc/Tiszaújváros - Mengyi Roland együttműködik a hatóságokkal, hiszen nyilatkozott arról, ő maga kéri a parlamenttől kiadatását, hogy ezzel is segítse a nyomozást - reagált a Fidesz-frakció szerdán a Jobbik országgyűlési képviselőjének kijelentéseire.

Budapest, Miskolc, Tiszaújváros - Nem mond le, sőt, a munkájára koncentrál a hatóságok látókörébe került Mengyi Roland fideszes képviselő.

Budapest, Miskolc, Tiszaújváros - A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint ezzel magyarázható, hogy a Mengyi-ügy gyanúsítottjai tudomást szerezhettek a lehallgatásukról. A szocialisták feljelentést tettek államtitoksértés miatt, ők azt mondják, a feletteseik elárulták az adónyomozókat.

Budapest, Miskolc, Tiszaújváros - Megszólalt a korrupciós botrányba került fideszes országgyűlési képviselő. Mengyi Roland a televízió kérdésére tagadta, hogy kenőpénzt kapott két borsodi vállalkozótól azért, hogy elintézze nekik, hogy megnyerjenek egy 500 millió forintos uniós pályázatot.

Budapest, Miskolc, Tiszaújváros - Megfigyelték Mengyi Roland fideszes országgyűlési képviselőt az adóhatóság nyomozói, amikor egy nejlonzacskót vett át két vállalkozótól, akiknek azt ígérte: 5 millió forintért elintézi, hogy nyernek egy uniós pályázaton - ezt csütörtökön hozta nyilvánosságra a 168 óra nyomozati dokumentumok alapján. Hogy a zacskóban mi volt, nem derült ki.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában