Helyi közélet

2016.09.20. 15:52

Különleges koncert a zene világnapján a Miskolci Egyetemen

Miskolc - Verdi: Requiem című műve csendül fel a zene világnapján, október elsején este 7 órakor a Miskolci Egyetem aulájában.

Miskolc - Verdi: Requiem című műve csendül fel a zene világnapján, október elsején este 7 órakor a Miskolci Egyetem aulájában.

Előadja a Miskolci Szimfonikus Zenekar, vezényel: Gál Tamás. Közreműködnek: Bándi János, Cser Krisztián, Fodor Beatrix, Wiedemann Bernadett (ének) és a Nemzeti Énekkar. A műsorvezető Bősze Ádám lesz.

A zene világnapja alkalomból országszerte több koncertet, hangversenyt és más zenei programot is rendeznek. A világnap célja, hogy népszerűsítse a zeneművészetet mint nemzetek közötti egyetemes nyelvet. Ez a nap valamennyi zenekar, muzsikus számára kiemelkedő esemény, hiszen egy olyan érték kerül a figyelem középpontjába, ami kitölti minden zeneszerető életét, amelynek közvetítése a zenészek hivatása. Ahogy a Miskolci Szimfonikus Zenekar szlogenje, „A zene elemi erő” is mutatja, a muzsika alkalmas a lelkünkre és a testünkre is hatni.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában