Helyi közélet

2016.06.26. 20:57

Kampány a kevesebb ittas vezetőért

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az ittas vezetés ellen irányuló célzott, megelőző és egyben rendhagyó kampányt indít a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az ittas vezetés ellen irányuló célzott, megelőző és egyben rendhagyó kampányt indít a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.

Molnár Emil alezredes, a Miskolci Rend­őrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője Miskolcon, a Kisfaludy úton, a programban résztvevő egyik vendéglátóhely előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol jelen volt Kovács Béla ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, a B.-A.-Z. Megyei Balesetmegelőzési Biztottság elnöke is.

Elhangzott, hogy a közlekedésrendészet az ittas vezetők hatékony kiszűrése mellett a személyi sérüléses, így a halálos kimenetelű balesetek, valamint az ittasan okozott balesetek számának további csökkentését tűzte ki célul. Ennek alapján az ittas vezetők forgalomból való kiszűrésére fókuszál a balesetmegelőzési bizottság most útnak induló és az abszolút megelőzésre koncentráló kampánya.

A program rendhagyó eleme, hogy abban 587 megyei vendéglátóhely is részt vesz, amelyekben az ittas vezetés következményeinek veszélyeire figyelmeztető plakátokat helyeztek ki.

Ezt követően a rendőrök az adott helyeken rendszeresen megelőző jellegű ellenőrzéseket tartanak, főleg a személygépkocsival érkező vendégek között.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában