Helyi közélet

2016.06.16. 08:54

Bíróság elé állnak a deteki állatkínzók

Miskolc, Detek - Javítóintézet és felfüggesztett börtönt indítványoz a Miskolci Járási és Nyomozóügyészség.

Miskolc, Detek - Javítóintézet és felfüggesztett börtönt indítványoz a Miskolci Járási és Nyomozóügyészség.

Közfelháborodást keltett az a tavaly júliusban, Deteken történt bűncselekmény, amikor két helybéli fiatal – egyikük a település alpolgármesterének a fia – brutálisan agyonvertek egy kutyát, a jelenetet videóra vették és közzétették az interneten.

Amikor nyilvánosságra jutott az ügy, politikai kérdést is kreáltak belőle, budapesti és megyénkbeli állatvédők pedig tüntetést szerveztek a településre. Ezzel akarták felhívni a törvényhozók figyelmét – többek között – arra, hogy a jogszabályok nem kellő szigorral büntetik az állatkínzókat.

Irány a vádlottak padja

Az Encsi Rendőrkapitányság a 20 éves H. P. és a 18 éves K. I. ellen állatkínzás bűntette miatt folytatott büntetőeljárást, majd vádemelési javaslattal élt a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészségen.

Az ügyészség a napokban a két fiatalemberrel szemben – ennek megfelelően – állatkínzás bűntette miatt emelt vádat. A két állatkínzó tehát bíróság előtt felel tettéért.

ÉM-SZB


Miskolc, Detek – Vádat emeltek az állatkínzó – a brutális jelenetet videóra vevő – két deteki fiatal ellen. Felfüggesztett börtön és javítóintézet járhat.


Encs, Detek, Miskolc - Állatvédők tüntettek az egy kutyát agyonverő deteki fiatalember háza előtt.


Detek - Fővárosi állatvédők tiltakoznak a videóra vett brutális állatkínzás miatt.


Encs, Detek, Miskolc - A két fiatal ellen állatkínzás miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában