Brutálisan verték agyon a kiskutyát deteki fiatalok

Akt.:
Brutálisan verték agyon a kiskutyát deteki fiatalok
Miskolc, Detek – Vádat emeltek az állatkínzó – a brutális jelenetet videóra vevő – két deteki fiatal ellen. Felfüggesztett börtön és javítóintézet járhat.

Egy 16 éves fiatalkorú és egy 19 éves felnőttkorú férfi tavaly nyáron brutális módon vert agyon egy kistestű kutyát, melyet videóra is rögzítettek és feltöltöttek az internetre.

El akarták pusztítani

A vád szerint 2015. július közepén a 20 éves H. P. és a 18 éves K. I. – mindketten deteki illetőségűek – kerékpárral haladtak Beret községből Detek irányába. Az út menti árokban fedezték fel a kistestű kutyát, mely mozgásában erősen korlátozott volt, de nem volt életveszélyes állapotban. Elhatározták, agyonverik az állatot, ezért egy közeli kis hídhoz a nádasba vitték, hogy mások ne láthassák cselekményüket. Egyértelmű volt, hogy nem segíteni akarnak az állaton, hanem el akarják pusztítani.

A patakparton a fiatalkorú vádlott felvett egy 120 centi hosszú, 4 centiméter átmérőjű szerszámnyelet, majd társának átadta mobiltelefonját, hogy rögzítse, amint agyonveri az állatot. Az ütésre rákészülve a botot kéz kézre fogva, a kamerának pózolva kétszer ütötte meg nagy erővel a földön fekvő kutyát.

Fájdalom és szenvedés

Az első ütést követően az állatnak súlyos koponyasérülése keletkezett, de végtagjai összerendezett mozgást mutattak, vagyis menekülésre tett kísérletet. A második ütés sem volt azonnal halálos, de az állat ekkor már nem tudott volna mozogni. Mivel nem szenvedett el azonnali halált okozó sérülést, így elpusztulásáig tudata és fájdalomérzete megmaradt. Szükségtelen fájdalom és szenvedés mellett pusztult el.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottakkal szemben állatkínzás bűntette miatt emelt vádat. A fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést, felnőttkorú társa esetében, aki bűnsegédje volt a cselekménynek, felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

ÉM-SZB


Bíróság elé állnak a deteki állatkínzók

Miskolc, Detek – Javítóintézet és felfüggesztett börtönt indítványoz a Miskolci Járási és Nyomozóügyészség.


„Ez nem etnikai és nem politikai kérdés…”

Encs, Detek, Miskolc – Állatvédők tüntettek az egy kutyát agyonverő deteki fiatalember háza előtt.


Állatvédők tüntetnek vasárnap Deteken

Detek – Fővárosi állatvédők tiltakoznak a videóra vett brutális állatkínzás miatt.


Videóra vették, ahogy szétveri a kutya fejét Deteken

Encs, Detek, Miskolc – A két fiatal ellen állatkínzás miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság.