Videóra vették, ahogy szétveri a kutya fejét Deteken

Akt.:
Videóra vették, ahogy szétveri a kutya fejét Deteken
Videóra vették, ahogy szétveri a kutya fejét Deteken
Encs, Detek, Miskolc – A két fiatal ellen állatkínzás miatt folytat büntetőeljárást az Encsi Rendőrkapitányság.

Egyed Zsolt, a jobbik országgyűlési képviselője egy a kuruc.info által közzétett videóban látható állatkínzás miatt közleményben fejezte ki felháborodását. Mint írja: „A videón egy fiatalkorú személy láthatóan nagy élvezettel veri szét egy kiskutya fejét.” A honatya ezt önmagában is felháborítónak nevezte, főleg annak tudatában, hogy mint állította a deteki alpolgármester gyermekéről van szó.

Kihallgatták őket

Az ügy részleteiről érdeklődtünk a helyi hivatalban, illetve az alpolgármester saját telefonján, de egész nap nem volt elérhető.

Dobi Tamás, a megyei rendőr­-főkapitányság sajtóreferense kérdésünkre elmondta, hogy az Encsi Rendőrkapitányság állatkínzás miatt folytat büntetőeljárást egy 17 és egy 20 éves deteki fiatal ellen, akik tavaly július 17-én – a nyomozás szerint – elkövették az állatkínzást, majd az arról készült videót egy közösségi portálon nyilvánosságra hozták. A közérdekű feljelentés nyomán a rendőrség indította el a nyomozást, mindkettejüket ki is hallgatták. Mint megtudtuk, a büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van, a rendőség szakértők közreműködését kérte és a vizsgálat eredményére vár, hogy lezárhassa a nyomozást.

ÉM-SZB