Helyi közélet

2016.02.16. 18:42

A Papírgyár Telepi Banda nem csak streampunkot tol

Miskolc - Szarvasi tehetségkutató, Factory Fesztivál, Miskolci Egyetemi Napok: ezek is tervben vannak az idén.

Miskolc - Szarvasi tehetségkutató, Factory Fesztivál, Miskolci Egyetemi Napok: ezek is tervben vannak az idén.

Hogy mit jelent a PTB? Amikor anno összeállt a zenekar, a Papírgyárnál próbáltunk és Papírgyár Telepi Bandának neveztük el a formációt – árulta Bartók Bence, a PTB zenekar frontembere, aki a bandával januárban bejutott a XIXO Zenekarok Versenyébe. Az együttes közel két éve létezik ebben a formában, ám Bence immár öt éve intézi az ügyeit.

Mindenki azért marad Miskolcon, mert fontos számára a zenekar. Bartók Bence

– Volt egy barátom a kezdeteknél, Szilárd, aki szintén gitáron játszott. Sokan kiestek, elmentek, cserélődtek: most négyen vagyunk – tudtuk meg. – Minden benne van a zenénkben, amely leginkább streampunk, és a Panic! at the Disco elnevezésű banda áll hozzánk a legközelebb, mint zenekar. Próbáljuk ezt a punkosabb vonalat képviselni, de nemcsak a szétzúzom az agyam van benne, hanem egy kis ska, egy kis blues is némi poppal. Befogadható zenét igyekszünk csinálni.

Jól érezték magukat

Bence tanul, érettségire készül, míg mellette az Avalon Parkban dolgozik diákmunka keretében. Villamosmérnöknek szeretne továbbtanulni, de imád zenélni és vezetni.

– A zenekar-alapításban a zeneszeretet motivált, és az is lökést adott, hogy akkoriban nem sokan álltak mögöttem – árulta el a PTB gitárosa. – Az évek folyamán költöttem a technikára, alakultak a dolgok, onnantól kezdve a külvilág is máshogy kezelte ezt az ügyet. Sose azért csináltam, hogy húúú, most híres leszek, egyszerűen csak szeretek zenélni.

A többiekről megtudtuk: a dobos a Boschnál dolgozik, a basszusgitáros Bencéhez hasonlóan az Avasi Gimnáziumban végzős, mellette komolyan fotózik és csellózik is. Az énekes a Miskolci Egyetemen tanul, de fél évtizede ének­tanárhoz is jár.

– Tavaly másodikok lettünk egy szerintem rosszabb produkcióval – mondta Bence. – Most a zsűri talán egy picit a keményebb vonalra volt ráállva. Ez nem baj, és az is tagadhatatlan, hogy az első három produkció valóban jó volt, megérdemelték. Jól éreztük magunkat, ráadásul a metalvonal is közel áll hozzám.

Fontos a zenekar

A PTB egyébként benevezett egy márciusban esedékes szarvasi tehetségkutatóra is, de kaptak megkeresést a Factory Fesztiváltól, és úgy fest, hogy az idei Miskolci Egyetemi Napokon is meg tudják majd mutatni magukat. Készülnek a szóróanyagok, rajta vannak a stúdiózáson is. – Ameddig jólesik, és ameddig tudjuk, csináljuk – fogalmazott Bence. – Ugyan volt tavaly egy kis szünetünk, úgy volt, fel is oszlik a banda, de szerencsére minden rendben. Mindenki azért marad Miskolcon, mert fontos számára a zenekar, egyfajta második család.

 


A PTB

Tagok:

  • Ének: Tamás János
  • Szólógitár, dalszerző: Bartók Bence
  • Basszusgitár: Putnóczki Fanni
  • Dobok: Ágos Bence
  • Stílus: Igazi bükki szőlőtőcsapkodós muzsika
  • Szülőváros: Miskolc

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában