Helyi közélet

2015.06.05. 11:25

Négycsillagos lett a tiszaújvárosi fürdő

Tiszaújváros - Újraminősítették a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő.

Tiszaújváros - Újraminősítették a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő.

Négycsillagos minősítést kapott a tiszaújvárosi fürdő, az új védjegyet a Magyar Fürdőszövetség május 20-án megtartott közgyűlésén adta át Ruszinkó Ádám helyettes államtitkár.

Turisztikai kritériumok

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Fürdőszövetség 2010-ben kezdte el a fürdők nemzeti tanúsító védjegyrendszerének kidolgozását. Az állami védjegyrendszerbe illeszkedő új fürdő-védjegy a fürdőszövetség korábbi minősítési rendszerének a továbbfejlesztése.

A minősítési rendszer a fürdőüzemeltetés szakmai szempontjai mellett turisztikai kritériumokat is vizsgál, támpontot adva a fürdők kínálatában való eligazodáshoz. Egyrészt megkülönbözteti az uszodákat, a gyógy-, a wellness-, az élmény- és a strandfürdőket egymástól, másrészt a szolgáltatás színvonaláról is képet ad a vendégek számára.

A tiszaújvárosi fürdő korábbi minősítése 2013 augusztusában járt le, augusztus 29-én történt meg mind a gyógyfürdő, mind a strandfürdő újraminősítése – már az új szempontrendszer alapján.

Mivel a Nemzetgazdasági Minisztérium az idén fogadta el az új védjegyrendszert, így mostantól hivatalos a gyógy- és a strandfürdő négycsillagos minősítése.

ÉM-TU

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában