Helyi közélet

2015.05.13. 08:19

Nem engednek a tizenkettőből

Miskolc - Megyénkből 11 busznyian (a megyei kórházból 220-an, a Semmelweisből 130-an) indulnak Budapestre, a Nemzetközi Ápolók Napja alkalmából szervezett országos demonstrációra, mondta el az Észak-Magyarországnak Dulibán Lászlóné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) B.–A.-Z. Megyei Területi Szervezetének elnöke még az indulás előtt Miskolcon.

Miskolc - Megyénkből 11 busznyian (a megyei kórházból 220-an, a Semmelweisből 130-an) indulnak Budapestre, a Nemzetközi Ápolók Napja alkalmából szervezett országos demonstrációra, mondta el az Észak-Magyarországnak Dulibán Lászlóné, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) B.–A.-Z. Megyei Területi Szervezetének elnöke még az indulás előtt Miskolcon. - Minden városból jönnek egészségügyi szakdolgozók, összesen úgy 500-520 ember. Az egészségügyi államtitkárság bejelentett szándéka a béremelést illetően érdemben nem változtatott a helyzetünkön, így mi is ragaszkodunk a kamara 12 pontban megfogalmazott követeléseihez. A 9980 forintos bruttó emelést, ami nettó 2-3 ezer forintot jelent, méltánytalannak tartom, beszélni sem érdemes róla. Tizenkét órás munkarendben hétvégén, ünnepnapokon is dolgozókról van szó, akik folyamatos fizikai és lelki traumának vannak kitéve. Egy-egy műszakban olykor 50 betegre jut 2 nővér, akiknek olykor enni sincs idejük, arról nem is szólva, hogy sokszor ehhez a szociális helyiség sincs biztosítva, még a gyönyörűen felújított, vagy teljesen új épületekben sem - jelentette ki.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában