Helyi közélet

2014.12.20. 14:06

Családi viszályból gyilkossági kísérlet Tokajnál

Tokaj, Miskolc - Előzetes letartóztatásban a sarlóval, pisztollyal támadó férfi.

Tokaj, Miskolc - Előzetes letartóztatásban a sarlóval, pisztollyal támadó férfi.Sarlóval nyakon vágta, majd pisztolyával szíven és fejbe lőtte unokatestvérét egy férfi Tokaj határában szerdán este. A Miskolci Járásbíróság pénteken rendelte el annak a 34 éves újfehértói férfinek az előzetes letartóztatását, aki unokatestvérét - egy családi viszály rendezése miatt - a Tokaj külterületén található Csuró-dűlőbe vitte, majd egy 25-30 centiméteres pengehosszúságú sarlóval tarkón és háton ütötte.

A 28 éves sértett védekezni próbált, a két férfi dulakodni kezdett, kölcsönösen ütötték egymást, míg a gyanúsított elővette a hátszíjában tartott – engedély nélküli - fegyverét, és unokatestvérét fejen és szíven lőtte. A gyanúsított ezt követően áldozatát magára hagyva elhajtott a helyszínről. A fiatalabb férfit lakossági bejelentés alapján rendőrök találták meg a határban és mentőt hívtak hozzá. Sérülései nyolc napon túl gyógyulóak.

A megyei rendőr-főkapitányság röviddel a bűncselekmény elkövetése után elfogta a támadót, a bíróság pedig pénteken előzetes letartóztatásba helyezte - ellene emberölés bűntettének kísérlete megalapozott gyanúja miatt indult meg a nyomozás.

A bíróság a szökés, elrejtőzés lehetősége és - a családi viszályra figyelemmel - a megkísérelt bűncselekmény véghezvitele, valamint a tanúk befolyásolásának veszélye miatt rendelte el a férfi előzetes letartóztatását.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában