Helyi közélet

2014.10.11. 13:54

DVTK Stadion: Még engedélyre várnak

Miskolc - Egyelőre hét sort bontottak el a három szektorban Diósgyőrben, tíz még várat magára.

Miskolc - Egyelőre hét sort bontottak el a három szektorban Diósgyőrben, tíz még várat magára.Csütörtökön még csak a vasból készült elemeket, korlátokat vágták le szakemberek a Diósgyőri stadion K, L és M szektorában (amelyek legutóbb a Ferencváros elleni bajnoki mérkőzésen voltak megnyitva, különben nem használják, használták őket), ám pénteken reggel már egy lánctalpas, légkalapáccsal felszerelt munkagép kezdte el aprítani a betonelemeket, ugyanezen helyen, amely 46 évvel ezelőtt, 1968-ban épült. A bontás nyolc órakor kezdődött el, majd fél kilenc magasságában a helyszínre érkezett többek között dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Vécsi György, a Miskolc Holding Zrt. igazgatósági elnöke. A városvezető és a szakember rekortánra szervezett sajtótájékoztatója nem volt hosszú: dr. Kriza Ákos arról beszélt, hogy elindult a rekonstrukció újabb fázisa, aztán azt is hozzátette, hogy minden az ütemterv szerint halad, továbbá megjegyezte még, hogy a koncepciós tervek lezárása pár napon belül megtörténik. „Előre örülhetünk, csodálatos stadionunk lesz” – fejezte ki ezen reményét a megyeszékhely irányítója.

Nincs benne a klubház

Vécsi György újra hangsúlyozta azt, ami már a szeptember 18-i sajtótájékoztatón elhangzott, nevesül: mindenképpen azt szeretnék, ha a DVTK nem menne el a városból az építkezés ideje alatt, és hogy emiatt átalakítanák a Miskolci VSC Csokonai úti sporttelepét, ahová elvinnék a „napos oldali” lelátót (ennek a műveletnek a kidolgozása pillanatnyilag is zajlik), a világítást, és az eredményjelzőt is. Az Észak-Magyarország három héttel ezelőtt arról érdeklődött a szóban forgó eseményen, hogy mindezen költözést, illetve a vasutas pálya NB I-es mérkőzésre alkalmassá tételét miből kívánják finanszírozni, amire akkor dr. Kriza Ákos azt válaszolta, hogy vizsgálják ezt a kérdést, és hogy erre forrást az önkormányzat jövő évi költségvetésében lehet majd elkülöníteni. Pénteken ugyanerre a felvetésre az alábbiakat mondta a polgármester: „Elkészült a kalkuláció. Ezek a munkák nagyjából 150-200 millió forintba fognak kerülni, amelyet a rekonstrukcióra rendelkezésre álló keretből fedeznénk, illetve a város kiegészítheti a költségvetéséből”. Az Észak-Magyarország arra is ismét rákérdezett, hogy mi lesz a 2006 tavaszán átadott, több száz millió forintból felújított klubház sorsa, amely nem szerepel, nem látható az új stadion látványtervén? „Jelenleg ott tartunk, hogy a koncepciós tervben nem szerepel a régi klubház” – nyilatkozta dr. Kriza Ákos.

Piros-fehér székek a Kubikban?

Az Észak-Magyarország a helyszínen megtudta, hogy pénteken csupán részlegesen történhetett a bontás, a K, az L, és az M szektorban is csak az első hét sort lehetett „szétszedni”, a feljebb lévő tizet nem, miután az már úgynevezett szerkezeti elem, amire még nincs bontási engedély, így csak azokat lehetett „légkalapácsolni”, amelyek a talajjal, a földsánccal közvetlen kapcsolatban voltak. Viszont Vécsi György úgy prognosztizált, hogy három-öt munkanapon belül mindez a rendelkezésre fog állni. Bár látszólag nem nagy dolog, de a szakembernek azt is mondtuk, hogy elég furán fog kinézni több ezer piros szék egy olyan klub pályáján, amelynek a színe zöld-fehér… „Miskolcnak egy szíve van és ez a DVTK” – felelte erre Vécsi György. A tervek szerint egyébként lassan elkezdik az MVSC-küzdőtéren a munkákat, műtrágyázással, a fű minőségének javításával, melynek során figyelembe veszik a Magyar Labdarúgó Szövetség szabályait, előírásait.

Pénteken délután újra ellátogattunk a helyszínre, ahol az elvégezhető munkával, az alsó hét sor szétbontásával végzett a munkagép (15 órakor le is állt), igaz, rakodót és tehergépkocsit, amely elszállítaná a törmeléket, nem láttunk. És, hogy látunk-e, a következő munkanapon, ami egy nappal a vasárnapi önkormányzati választások után lesz, az nagyban függ a hétvégi „pártbajnoki” végeredményétől.

ÉM-MI,BCS


Stadion-dátumok

1939. június 25.: az új stadion avatása


1968. június 7.: a felújított stadion avatása (bástyaszerű szektorok, futópálya, villanyújság, kerítésrendszer)


2003. november 15.: a villanyvilágítás avatása


2006. április 23.: a felújított klubház átadása, a tribünön 1195 ülőhellyel


2010. március 6.: az új „napos oldal” átadása, 3137 ülőhellyel


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában