Helyi közélet

2014.10.08. 09:51

"Brendonka! Ne menj az útra!"

Felsőzsolca - Egyelőre két gyanúsítottja van a csoportos garázdaság miatt indított eljárásnak.

Felsőzsolca - Egyelőre két gyanúsítottja van a csoportos garázdaság miatt indított eljárásnak.Felsőzsolcán, a Zöldfa utcában hétfőn délután elsodort egy kétéves kisfiút egy személyautó, mire a baleset szemtanúi közül többen rátámadtak a kocsira, beverték az egyik ablakát, és azon keresztül akarták kihúzni a kocsi utasát.

Brendonka kétéves, jó erőben lévő kisfiú, és fogalma sincs, mekkora galibát okozott mozgékonyságával. Amikor kedden munkatársaink megérkeznek Felsőzsolcára, a Zöldfa utcába, a családja háza elé, Brendonka fiatalos nagymamája ölében ül a kerítés előtti kispadon, innen szemléli az utca otthon lévő lakóit, akik mintha valamennyien csak a szabadban éreznék jól magukat; vagy a keskeny aszfaltcsíkon jönnek-mennek, vagy a házak előtt beszélgetnek.

Senki nem tud semmit

Egy kék kombi körül többen is gyülekeztek – mint megtudjuk, román vándorkereskedők járják a környéket, akiket egy kis haszon reményében nem zavar a komoly rendőri jelenlét. Az ő portékájuk vonzotta a kocsi köré a shoppingolókat.

Bár szemmel láthatóan mindenki az utcán él, a hétfő délután történtekről senki sem tud semmit. Később azért megoldódnak a nyelvek, és egymás szavába vágva sorolják sérelmeiket. „Én négy óra tízig a munkaterületen tartózkodtam, mégis elvittek a rendőrök kihallgatni”, mondta egy férfi nagy hangon, hozzátéve: tőle semmit se tudtak meg, mert 15 év börtönnel a háta mögött már van annyira dörzsölt, mint a rendőrök, akik állítása szerint szinte lasszóval fogdosták össze az embereket.

„Bementek mindenhová, és akit értek, vittek”, toldja hozzá egy idősebbnek látszó asszony, de aztán elismeri, valószínűleg azokat gyűjtötték be, akikre mások rávallottak.

Miért tört ki az üveg?

„Az uram három éve meghalt, még az ő képét is mutatták azoknak, akiket kihallgattak, azt kérdezték tőlük, ő is ott volt-e”, mondta egy asszony.

Miután kipanaszkodták magukat, a férfi még hozzáteszi, hogy a szomszéd utcában lakó fiúknak – akiknek szerinte minden felmenőjük és rokonuk rendőr, azért ez a nagy felhajtás körülöttük – már korábban is szóltak, hogy csak lépésben hajtsanak a Zöldfa utcán, mert itt a „cigánysoron” mindig sok gyerek van az utcán. A férfi elmondja még, hogy amikor megtörtént a baj, csak azért akarták megfogni a „gázolót”, mert látták, hogy el akar hajtani. Ja, az ablak meg biztos a fékezéskor tört be, biztosan lefejelte a kocsi utasa, teszi hozzá a magát dörzsöltnek mondó emberünk, aki – valószínűleg úgy véli, ezzel növeli története hihetőségét – még hozzáteszi: amúgy is meg volt repedve az üveg!

„Nagy hiba volt”

Mikor a dörzsölt férfi visszavonul, az asszonyok higgadtabb hangnemre váltanak, van, aki szerint nagyon nagy hiba volt a fiúkra kezet emelni, hívni kellett volna a mentőt és a rendőrséget, majd azok elintézték volna az ügyet. Végül mind a rend­őrség, mind a mentők megérkeztek hétfőn – ez utóbbiak kórházba vitték a kisfiút, ahonnan kivizsgálása után azonnal hazaengedték.

Brendonka kétéves, és korához képest jó húsban van. Mikor elunja, hogy a felnőttek egymás szavába vágva beszélnek, lecsusszan fiatalos nagyanyja öléből, és dobálni kezdi a labdáját. Feldobja, s amikor valahol leesik, odaszalad, hogy újra a levegőbe küldje a lasztit. Amikor közben az úttest közelébe ér, a Zöldfa utca lakói egy emberként ordítják el magukat: „Brendonka! Ne menj az útra!” Tanultak hát valamit az esetből.

ÉM-SZP


Miskolc, 2014. október 7., kedd (MTI) - Csoportosan elkövetett garázdaság és más bűncselekmény gyanúja miatt indított büntetőeljárást a miskolci rendőrkapitányság a Felsőzsolcán hétfőn történtek miatt. A borsodi településen, miután egy autó elsodort egy kétéves kisfiút - aki könnyebben sérült -, hozzátartozók megtámadták a jármű két utasát. tovább »

Miskolc, 2014. október 6., hétfő (MTI) - Folyamatos a rendőri jelenlét Felsőzsolcán, ahol elsodort egy gyermeket egy autó, a könnyebben megsérült fiú hozzátartozói ezután megtámadták a kocsiban ülőket és megrongálták a járművet - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő este a rendőrség honlapján. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában