Helyi közélet

2014.05.16. 14:44

VárosJárás a színház körül

Miskolc - Az Itthon Miskolcon Egyesület idén már 8. alkalommal rendezi meg városunk legnépszerűbb társasjátékát, a Játékos VárosJárást szombaton reggel 8-tól délután 6 óráig.

Miskolc - Az Itthon Miskolcon Egyesület idén már 8. alkalommal rendezi meg városunk legnépszerűbb társasjátékát, a Játékos VárosJárást szombaton reggel 8-tól délután 6 óráig. Mint az elmúlt években, az idén is egyetlen kiemelt tematikára épül a program, ezúttal a miskolci színjátszás köré. Nem véletlenül, hiszen az évadban ünnepli megalapításának 190. évfordulóját az ország első magyar nyelven játszó kőszínháza, a Miskolci Nemzeti Színház.

A játékos feladatok által olyan helyekre is elkalauzolják majd a versenyzőket, ahol korábban csak a képzeletük járhatott. Nem utolsó sorban pedig minden kategória győztesei értékes jutalomban részesülnek.

Ebben az évben 80 csapat jelentkezett a felhívásra, négy kategóriában: családok, közösségek, középiskolások, és általános iskola felső tagozatosok. Az ötfős csapatok nyolc miskolci, a színházhoz és a színjátszáshoz kötődő helyszínt járnak majd végig a nap folyamán és ott játékos, ismeretterjesztő, logikai és más feladatokat oldanak meg, melyek a miskolci színjátszás és a színház megismerését szolgálják.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában