Helyi közélet

2014.01.27. 11:02

A Bőcsi iskola Örökös Ökoiskola lett

Bőcs - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felkért értékelő bizottság javaslatára Sipos Imre közoktatásért felelős helyettes államtitkár döntése nyomán a Bőcsi Általános és Szakiskola, Alapfokú Művészeti Iskola elnyerte az Örökös Ökoiskolai címet.

Bőcs - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által felkért értékelő bizottság javaslatára Sipos Imre közoktatásért felelős helyettes államtitkár döntése nyomán a Bőcsi Általános és Szakiskola, Alapfokú Művészeti Iskola elnyerte az Örökös Ökoiskolai címet.A cím elnyerését tanúsító oklevelet ünnepélyes keretek között az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Vidékfejlesztési Minisztérium tisztségviselői adták át iskolánknak az OFI - Országos Pedagógiai Könyvtár és Múzeum dísztermében.

Ezen megtisztelő szakmai díj oklevelének átadási ünnepségén részt vett Takácsné Beresnyák Zita öko munkaközösség vezető és Ujlaki István tagintézmény vezető.

A címet immár harmadszor nyerte el intézményünk. Első két ízben ökoiskolai címet nyertünk. Most harmadik alkalommal pedig az örökös ökoiskolai címet.

Az elért eredmény hosszú évek munkája. Része van benne iskolánk nevelőinek, dolgozóinak, kiemelten az ökoiskolai munkaközösségnek s nem utolsó sorban tanulóinknak, a szülőknek, a község vezetőinek, iskolai munkánkat támogató minden bőcsi embernek.

A bőcsi iskola környezettudatos tevékenysége során számos olyan programot valósított meg az elmúlt évek során, melyek hozzájárulnak a fenntarthatósághoz. Ezen felül tanulóinkban igyekszünk kialakítani egy olyan szemléletet, mely hozzájárul ahhoz, hogy környezettudatosan éljenek a mában és a jövőben. Jelenleg egy olyan nemzetközi projektnek részese iskolánk, mely a környezetvédelemről, újrahasznosításról szól. Az uniós projektben hat ország vesz részt.

A cím elnyerésével igazán most állunk még nagy dolgok és feladatok előtt.

- Ujlaki István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában