Helyi közélet

2013.11.18. 17:06

Nyugodtan várják Ózdon a telet

Ózd - Minden szempontból felkészülten várják a téli, csapadékos időszakot Ózdon.

Ózd - Minden szempontból felkészülten várják a téli, csapadékos időszakot Ózdon.A Város - és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény jelenleg hatvan tonna sóval és kétszáz tonna szóróanyaggal készült föl az előttünk álló időszakra. Tóth Pál, a VSI ügyvezetője hozzátette: ez csak egy induló mennyiség, rövidesen újabb adagot fognak rendelni, ami egy-két napon belül megérkezik a társaság telephelyére. Túl sok sót és szóróanyagot egyébként nem éri meg felhalmozni, mert véges az a mennyiség, amit fedetten tudnak tárolni. Amennyiben pedig megázik és összeáll, akkor már nem azt a hatást váltja ki, mint száraz formában.

A VSI gépparkja tavaly fiatalodott meg, amikor egy hét éves Iveco hókotrót állítottak forgalomba. Ez váltott ki egy 30 éves IFA-t, amely hosszú éveken keresztül szolgálta az ózdiakat. A járművek műszakilag felkészülten várják a "bevetést". Az úttakarítás a korábbi esztendőkben megszokott ütemterv alapján zajlik majd Ózdon. Szükség esetén elsőként a kórházhoz vezető részt teszik járhatóvá, majd a helyi buszok útvonalait, ezután az iskolák, óvodák környéki szakaszokat tisztítják meg. Végezetük a kisebb, mellékútvonalak következnek a sorban.

Nagyságrendileg 30 millió

Vitális István, az önkormányzat Pénzügyi és Gazdasági Bizottságának az elnöke megjegyezte: nagyságrendileg 30 millió forintot fordíthat idén a téli úttakarításra a VSI, valamint elkülönítettek egy 2.5 millió forintos, különleges hóhelyzetre vonatkozó keretet is. Amennyiben szükséges, helyi és környező vállalkozókat is bevonnak a munkába, hogy a közlekedés nagy havazás esetén is zavartalan maradjon a városban.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában