Helyi közélet

2013.11.15. 07:55

"Adják vissza a kórházunkat!"

Kazincbarcika - Félpályás, forgalomlassító útlezárással akarták felhívni a figyelmet követelésükre.

Kazincbarcika - Félpályás, forgalomlassító útlezárással akarták felhívni a figyelmet követelésükre.Egyre gyűltek a járművek csütörtökön délután a 26-os főúton a Kazincbarcika táblától a BorsodChem négyes kapujáig húzódó félsávos útlezárás miatt csütörtök délután, amit az autósok többsége egykedvűen vett tudomásul. Az így demonstrálók azt követelték, hogy újra kezdjék el működtetni a városi kórház korábban bezárt részlegeit – egyebek mellett a gyermekosztályt, sebészetet.„Karácsonykor itt leszünk hat napig gyermeksebészeti ügyelet nélkül, mi lesz, ha valakivel történik valamii? A nyáron is volt olyan, hogy betörte a homlokát egy ötéves kislány, de nem volt sebész, aki összeöltötte volna a sebet. A szülőknek nem volt pénze Miskolcra utazni, mentőt pedig nem küldenek egy ilyen sérülés miatt..." – indokolta követelésüket a demonstráció egyik szervezője, Czipfelné Krisztián Katalin.

Májusban már volt egy hasonló megmozdulás, aminek a szervező elmondása szerint annyi lett a következménye, hogy legalább az izsófalvai elmeotthon lakóit nem költöztették be a kórházba.

„Nem baj, hogy államosították, de működtessék jobban!" – vette át a szót Geréb Andrásné.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában