Helyi közélet

2013.06.03. 09:40

A Kossuth Mozi nincs túl jó bőrben

Az Avas Szálló kálváriájának első számú áldozata az egykor szebb napokat látott Kossuth Mozi. Most megnézhetjük hogy fest belülről. Nagyon rosszul.

Az Avas Szálló kálváriájának első számú áldozata az egykor szebb napokat látott Kossuth Mozi. Most megnézhetjük hogy fest belülről. Nagyon rosszul.Bezár a Kossuth Mozi. Ha nem hozza úgy a sors, hogy az Avas Szálló felújítását beruházók igényt tartanak a teremre, akkor is be kellett volna zárni - írtuk meg 2008 októberében. Akkor még nem gondoltuk volna, hogy 2013 idusán amiatt kell sóhajtoznunk, hogy mi lesz azzal a takargatott romhalmazzal a város közepén és amelyet egykor Avas Szállónak hívtak, nem mellékesen helyt adott egy patinás mozinak és megannyi emlékezetes vetítés helyszíne volt.

A legutolsó hír a szálloda kapcsán, hogy maga a városvezetés végeztette el az állagmegóvó munkákat idén tavasszal, hogy ne essen a fejünkre a stukkó, az előtte felállított paravánt ugyanis szükséges elbontani, mert cserélik a macsakövet a sétálón. Legalább azt.

A videómegosztóra felkerült hatásvadász videó tanulsága szerint bent sem jobb a helyzet mint ahogy a rusnya homlokzat sejteti. Az egykori mozi falán még máladoznak a plakátok és szinte minden ott van a helyén mint régen, csak épp az élet veszett ki a kísértetjárta helyből.

Szabó Gergely videóját megtekintve szinte biztos hogy dühvel vegyes nosztalgia lesz rajtunk urrá, ha anno legalább egyszer váltottunk jegyet ide. Kérdés miért gyászoljuk a mozit, ha igazából nem is jártunk moziba? Ha szorgalmasan jártunk volna, akkor talán nem így festene a Kossuth sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában