Helyi közélet

2013.04.16. 16:31

A „félszocpolról” még nincs döntés

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az országos médiát „ellepte” a hír március végén: visszatérhet a félszocpol. Az alapot ehhez egy „megszerzett” előterjesztés jelentette. A Nemzetgazdasági Minisztérium előterjesztésében állítólag az állt: április 1-től az emelt összegű szocpol mellett újra elérhető lenne a használt lakásra igényelhető vissza nem térítendő állami támogatás, a „félszocpol”.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Az országos médiát „ellepte” a hír március végén: visszatérhet a félszocpol. Az alapot ehhez egy „megszerzett” előterjesztés jelentette. A Nemzetgazdasági Minisztérium előterjesztésében állítólag az állt: április 1-től az emelt összegű szocpol mellett újra elérhető lenne a használt lakásra igényelhető vissza nem térítendő állami támogatás, a „félszocpol”.A témáról mi is írtunk lapunkban. Azóta sorra érkeznek a megkeresések szerkesztőségünkbe, s a részletek iránt érdeklődnek: kiknek jár, mikortól, hol lehet igényelni stb. Biztos információkért az illetékes minisztérium kommunikációs titkárságához fordultunk, ahonnan a következő választ kaptuk: „A Nemzetgazdasági Minisztérium a kormánydöntést megelőzően ebben a témában nem kíván reagálni. ” Vagyis e témában még a kormány sem döntött. A félszocpolban reménykedők tehát még semmiről sem maradtak le.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában