Helyi közélet

2013.01.15. 13:01

Informatikai fejlesztés a tokaji iskolákban

Tokaj - Több mint 50 millió forintból vásároltak tanulói laptopokat és aktív táblákat Tokaj általános- és középiskoláiban.

Tokaj - Több mint 50 millió forintból vásároltak tanulói laptopokat és aktív táblákat Tokaj általános- és középiskoláiban. Egy Európai Uniós pályázatból a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és annak tiszaladányi tagintézménye, a Kereskedelmi és Idegenforgalmi Középiskola, valamint a Tokaji Ferenc Gimnázium összesen 152 darab tanulói laptoppal, 22 darab aktív táblával és a hozzá szükséges kiegészítőkkel gazdagodott. Az informatikai eszközök korszerűsítése Tokaj város általános- és középiskoláiban című projekt tavaly év végén valósult meg, az új gépekkel az intézmények jelentős fejlesztést tudhatnak magukénak.

A két középiskola együtt 103 gépet kapott és 14 aktív táblát helyeztek el az intézményekhez, utóbbihoz a tanárok is külön oktatásban részesültek annak használatáról. A tokaji és a tiszaladányi általános iskola 49 tanulói laptoppal és 8 táblával növelte informatikai parkjának értékét. A projektgazdák az akadálymentesítésre is gondoltak és külön, a gyengén látók egyszerűbb számítógép használatát segítő szoftvert is beszereztek.

A tanulói laptopoknál a pályázó arra is figyelt, hogy a rendelkezésre álló költségekből a lehető legjobb teljesítményű gépeket szerezzék be. A pályázatra egyébként több mint 55 millió forintot nyert az önkormányzat, a beruházás költségeit 100 százalékban támogatta az Európai Unió. A projekt ezernél is több diákot érint, de a fejlesztésekkel közvetlen munkakapcsolatba kerülő pedagógusok száma is eléri a százat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában