Helyi közélet

2013.01.11. 11:03

Fát loptak, de trófeájuk is volt

Boldogkőújfalu, Encs - Az Encsi Rendőrkapitányságra tett feljelentést egy erdőtulajdonos lopás miatt, miszerint a Boldogkőújfalu külterületén lévő erdőrészéből ismeretlen elkövetők kivágtak és eltulajdonítottak kb. harminc köbméter bükk és tölgyfát, 200.000 forintot meghaladó értékben.

Boldogkőújfalu, Encs - Az Encsi Rendőrkapitányságra tett feljelentést egy erdőtulajdonos lopás miatt, miszerint a Boldogkőújfalu külterületén lévő erdőrészéből ismeretlen elkövetők kivágtak és eltulajdonítottak kb. harminc köbméter bükk és tölgyfát, 200.000 forintot meghaladó értékben. A tettesek felkutatása érdekében az Encsi Rendőrkapitányság ellenőrző szolgálatot szervezett a területen, melynek köszönhetően 2013. január 4-én a járőrök tetten értek három boldogkőújfalui lakost, akik éppen fát szándékoztak eltulajdonítani. Az elkövetők egyikének portáján a házkutatás során a rendőrök kb. 14 köbméter tűzifát foglaltak le. A rendőrkapitányság nyomozói a tettesek lakásán több vadállat trófeáját is megtalálták, melyek eredetéről az ott lakók hitelt érdemlően nem tudtak nyilatkozni. Továbbá előkerültek vadak elejtésére szolgáló hurkok, bowdenek is. Mindezeket a hatóság a helyszíneken lefoglalta, melyek értéke a rendelkezésre álló adatok alapján az ötmillió forintot meghaladja. A nyomozati munkába a rendőrök bevonták a B-A-Z Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatóság Vadászati és Halászati Osztályának vadászati felügyelőjét is.

Az Encsi Rendőrkapitányság az elkövetőkkel szemben lopás és állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában