Helyi közélet

2013.01.04. 15:32

Évente néhányszor akad gond a „beparkolásból”

Miskolc - A parkolóik bejáratainál tájékoztató táblákon hívják fel az autósok figyelmét arra, hogy az önkormányzati parkolási társaság által kiadott bérletek ott nem érvényesek, áll abban a levélben, melyet csütörtökön megfogalmazott kérdéseinkre válaszul küldött kollégánknak a Miskolcon több magánparkolót is üzemeltető Centrál Holding Kft.

Miskolc - A parkolóik bejáratainál tájékoztató táblákon hívják fel az autósok figyelmét arra, hogy az önkormányzati parkolási társaság által kiadott bérletek ott nem érvényesek, áll abban a levélben, melyet csütörtökön megfogalmazott kérdéseinkre válaszul küldött kollégánknak a Miskolcon több magánparkolót is üzemeltető Centrál Holding Kft. A cég állítása szerint évente mindössze néhány esetben fordul elő, hogy az autósok régióparkos bérlettel „beparkolnak” a CH területeire.

A levél szerzője megjegyezte: a RégióPark Miskolc Kft. zónás bérletével sem lehet bárhol parkolni, nincs átjárhatóság a zónák között, és itt is érheti kellemetlen meglepetés a nem kellően körültekintő autóst.

Megkérdeztük: tesznek-e lépéseket, hogy a Centrál Holding parkolóit egyértelműen meg lehessen különböztetni a városi cég által üzemeltetett parkolóktól, mire a CH azt válaszolta, hogy valamennyi parkolójuk a közterülettől elkerített, jól kitáblázott. „Az általunk alkalmazott táblák formátuma teljesen eltér a RégióPark Miskolc Kft. által használt tábláktól, egyértelműen megkülönböztethető attól”, írták.

Felmerült az is, hogy egy magáncég milyen jogon „bírságol”, hogyan juthat hozzá a járműtulajdonosok adataihoz? „Rendelkezünk az adatvédelmi biztos irodájától a gépjármű tulajdonosok, üzembentartók adatainak kezeléséhez szükséges nyilvántartásba vétellel, valamint a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalának online személyes adat lekérdezési engedélyével”, az adatkezelésnél úgy járnak el, mint azt valamennyi hazai parkolási társaság is teszi, válaszolták.

ÉM-SZP


Miskolc - Lapunk, az Észak-Magyarország levelező fórumán, az Agorán felmerült: hogyan juthat az autósok adataihoz, és milyen alapon bírságolhatja meg őket a Centrál Holding Kft., az a magáncég, amelyik Miskolcon, a Centrum Áruház közelében, a Bazár-tömbben és a Hősök terén több parkolót is üzemeltet?


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában