Helyi közélet

2012.12.19. 14:03

Sztrájkoltak a zenészpalánták

Miskolc - Ülősztrájkot tartottak szerdán a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai.

Miskolc - Ülősztrájkot tartottak szerdán a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola diákjai.Így vállaltak szolidaritást a budapesti középiskolások és egyetemi hallgatók követeléseivel.

Szerkesztőségünkben eljuttatott levelükben azt írják: „Hangot adtunk annak, hogy a művészeti oktatással kapcsolatban csak úgy vezessenek be változásokat, hogy azokra megfelelően fel lehessen készülni! A keretszám csökkentésnek köszönhetően kilátástalanná vált a magyar művészpalánták jövője. Egy leendő zenész hat-nyolc éves kora óta készül a felvételi vizsgájára. Megengedhetetlen, hogy két hónappal a jelentkezési határidő előtt változtassanak a feltételeken. Számunkra fontos a kiszámítható felvételi követelményrendszer. Követeljük, hogy hosszú távra a szakmával egyeztetve alakítsák ki azt! Az oktatás a jövő! Aki ma pénzt ad az oktatásra, az a jövőbe fektet be. Követeljük mind a középfokú, mind a felsőfokú képzések kiemelt állami támogatását! Aki tehetséges, akkor is végezhessen egyetemet, ha szülei szegények. Követeljük, hogy legyen ingyenes, államilag támogatott felsőoktatás azok számára, akik teljesítik a szakmai követelményeket! A mai napon előre lekötött karácsonyi koncertet tartunk, ezért többen nem tudunk részt venni a miskolci egyetemisták tüntetésén. Ezúton fejezzük ki szolidaritásunkat akciójukkal: lélekben veletek vagyunk!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában