Helyi közélet

2012.10.10. 20:53

Október 17.: vonul a Jobbik, a DK, és az MCNÖ

Miskolc - Jövő szerdán Miskolcon délelőtt fél 9-től este 9-ig több párt és szervezet is utcai demonstrációkat jelentett be.

Miskolc - Jövő szerdán Miskolcon délelőtt fél 9-től este 9-ig több párt és szervezet is utcai demonstrációkat jelentett be.Október 17-én felvonul Miskolc avasi városrészében a Jobbik. Bejelentette-e már ebéli kérelmét és kért-e engedélyt a demonstrációra az ellenzéki parlamenti párt?” - kérdeztük többek között a rendőrséget.

- A Miskolci Rendőrkapitányságra a Jobbik Magyarországért Mozgalom Miskolci Szervezetének alelnöke tett bejelentést, mely szerint 2012. október 17-én 16 és 20 óra között „a fészekrakó program problémáinak hatása miatt” figyelemfelhívó demonstrációt kívánnak tartani. A bejelentést a rendőrség tudomásul vette - nyilatkozta az Észak-Magyarország érdeklődésére Dr. Gaskó Bertalan rendőr alezredes, a B.-A.-Z. megyei RFK Kommunikációs Irodájának vezetője, aki hozzátette: ha a gyülekezési jogról szóló törvényben foglalt kizáró okok valamelyike nem áll fenn, úgy a rendőrség a rendezvény bejelentését tudomásul veszi.

Arra a felvetésünkre, hogy mennyi érdeklődőre számít a rendőrség Dr. Gaskó Bertalan elmondta, a bejelentésben foglaltak szerint a rendezvényen mintegy 500 résztvevő várható. Megtudtuk azt is, hogy a rendőrség megfelelő eszközökkel dokumentálja a demonstrációval kapcsolatos eseményeket. A provokálókkal vagy rendbontókkal szemben a szükséges intézkedéseket foganatosítja és eljárást indít ellenük. A hatóság ugyanakkor "valamennyi jogilag releváns körülményre figyelmet fordít, így természetesen a tiltott önkényuralmi jelképek használata, illetve jogszabályellenes formaruházat viselése is a szükséges intézkedéseket vonja maga után."

Forgalomlassítás a Csabai kapuban

Ugyanakkor megtudtuk azt is, hogy a Demokratikus Koalíció által szervezett közterületi rendezvény résztvevői október 17-én 8.30 és 16.00 óra között a Miskolc, Csabai kapu 42. számtól az Ifjúság úti kereszteződésig, illetve a kereszteződéstől a Fáy András Görög Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola főbejáratáig az út jobb szélső forgalmi sávjában forgalomlassítást kívánnak végrehajtani.

- A rendezvény résztvevői 15 órától az Ifjúság úton a Fényi Gyula térre vonulnak és ott 16 és 21 óra között demonstrációt tartanak - mondta a részletekről a B.-A.-Z. megyei RFK Kommunikációs Irodájának vezetője. A DK megfogalmazása szerint "a rendezvény célja „Demokráciát, Békét, Megoldásokat” elnevezés alatt figyelemfelhívás."

A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat szintén az említett napon, 13.30 és 19 óra közötti időben felvonulással egybekötött demonstrációt tart Miskolc, Szentgyörgy utca – Szinva terasz közötti útszakaszon. (Megfogalmazásuk szerint "a rendezvényük célja a „Demokraták a Demokráciáért Menet” elnevezéssel figyelemfelhívás.)

A rendőrség az utóbbi két rendezvénnyel kapcsolatos bejelentésben foglaltakat is tudomásul vette.

ÉM-JLI


Miskolc - A Jobbik vonulása és az ellene szerveződő demonstráció veszélyeztetheti az avasi közösségépítő programot.

Miskolc – „Demokrácia van, így, ha valaki engedélyt kap az tüntethet. A jobbikos felvonulás céljával azonban nem értek egyet, demagógnak tartom – ezt mondta dr. Nagy Kálmán, a terület országgyűlési képviselője. Azt is: az Avason rossz helyzetben élnek családok, őket próbálja a Jobbik maga mellé állítani. „Mi viszont mindent elkövetünk, hogy a nehéz sorsú családok helyzete jobb legyen” – fogalmazott.

Miskolc – „Ne jöjjenek ide, mit lázítanak, van elég baj az Avason.” A bajt is sorolták: éhezés, szegénység, bűnözés.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában