Nagy kárt okozhatnak a túlfűtött indulatok

Akt.:
Illusztráció - Nagy kárt okozhatnak a túlfűtött indulatok
Illusztráció - Nagy kárt okozhatnak a túlfűtött indulatok
Miskolc – A Jobbik vonulása és az ellene szerveződő demonstráció veszélyeztetheti az avasi közösségépítő programot.

Aggodalommal figyeli az Avasra tervezett jobbikos menetet és ellen-demonstrációt Sélley Andrea, a Dialóg Egyesület elnöke. Az egyesület az utóbbi években többek között épp a lakótelep közösségépítésén dolgozott és programjaik még most is futnak. Az elnök úgy fogalmazott: a menettől és mindenféle pártmegnyilvánulástól teljesen elhatárolódnak, de nem mehetnek el az események mellett szó nélkül, így nekik is reagálniuk kell. Nyílt levelet fogalmaznak a napokban a Jobbik vezetésének címezve. Az egyesület tagjainak szilárd álláspontja, hogy a problémákat mindig békésen, párbeszéd útján lehet és kell megoldani.

Kiszámíthatatlan

A tervezett menetről Sélley Andrea úgy vélekedett, egy-egy ilyen megmozdulásnak mindig kiszámíthatatlan a kimenetele, hisz nem tudni, hogy az Avason élők mit gondolnak a menet céljáról, és azt sem tudni, hogy a megmozdulás mit vált ki belőlük. Különösen olyan helyen veszélyes ez, ahol az együttéléssel egyébként is problémák adódnak, hangsúlyozta.

– Mindennapi kapcsolatban vagyok az Avason élő emberekkel, és tudom, hogy nehéz szívvel figyelik az eseményeket – mondta portálunknak az elnök.

Hozzátette: az egyesület eddigi munkája is kárba veszhet a vonulás miatt. Ebben az évben roma-nemroma együttélést segítő programokra fektettek nagy hangsúlyt, és már láthatóak az eredmények. Ha viszont a menet kapcsán felcsapnak az indulatok, az komolyan veszélyeztetheti programjaikat és törekvéseiket: a mentorprogramot, a közös festést vagy az egymás megismerésére irányuló kezdeményezéseket.


“Nem engedünk a provokációnak”

Miskolc – „Demokrácia van, így, ha valaki engedélyt kap az tüntethet. A jobbikos felvonulás céljával azonban nem értek egyet, demagógnak tartom – ezt mondta dr. Nagy Kálmán, a terület országgyűlési képviselője. Azt is: az Avason rossz helyzetben élnek családok, őket próbálja a Jobbik maga mellé állítani. „Mi viszont mindent elkövetünk, hogy a nehéz sorsú családok helyzete jobb legyen” – fogalmazott.

“Gond van az Avason…”

Miskolc – „Ne jöjjenek ide, mit lázítanak, van elég baj az Avason.” A bajt is sorolták: éhezés, szegénység, bűnözés.A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .