Helyi közélet

2012.10.17. 14:39

Demonstráció az Avason - Kronológia

Miskolc - Az avasi tüntetések kronológiája az első bejelentéstől október 17-ig.

Miskolc - Az avasi tüntetések kronológiája az első bejelentéstől október 17-ig.2012. október 1.

Egyed Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője egy budapesti sajtótájékoztatón bejelenti, hogy Magyar Élet Menete címmel demonstrációt tervez az avasi lakótelepre, mert ott nincs közbiztonság. A demonstráción felszólal Vona Gábor, a párt elnöke is.

2012. október 2.

A Fidesz közleményben reagál a bejelentésre, miszerint a Jobbik rossz hírét kelti az Avasnak. A Jobbik erre viszontközleménnyel reagál: szerintük a Fidesz struccpolitikát folytat

2012. október 3.

A Demokratikus Koalíció miskolci szervezete közleményben jelenti be, hogy ellendemonstrációt tart az Avason Menet a békéért címmel. A bejelentés szerint a menethez több ellenzéki demokratikus párt, szervezet csatlakozik, illetve szolidaritását fejezi ki. (MSZP, Szolidaritás)

2012. október 10.

A Miskolci Rendőrkapitányság információja szerint a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat is engedélyt kért a demonstrációra, ők október 12-én jelentik ezt be sajtótájékoztatójukon.

2012. október 12.

A Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat sajtótájékoztatóján jelen van Horváth Aladár, a Polgárjogi Mozgalom a Köztársaságért elnevezésű szervezet vezetője, aki bejelenti, az elmúlt időszak legnagyobb megmozdulására készül a cigányság.

2012. október 12.

Nyílt levelet ad közzé több miskolci civil szervezet, arra kérik a Magyar Élet Menete tüntetés szervezőit, hogy ne tartsák meg a demonstrációt, ehelyett türelemet kérnek, és érdemi párbeszédre hívják a feleket. Szerintük a tüntetés több éves fejlesztő munkájukat teheti tönkre.

2012. október 12-14.

A Jobbik is, a Demokratikus Kolaíció is közleményben reagál a civilek nyílt levelére. A Jobbik szerint nincs türelem, a DK a saját kidolgozott komplex fejlesztési programjukról számol be.

2012. október 15.

MSZP-s országgyűlési képviselők budapesti sajtótájékoztatóján (majd másnap Miskolcon is) elhangzik, a tüntetés helyett megoldásra van szükség az avasi ügyekben.

2012. október 16.

Dr. Kriza Ákos polgármester és Sebestyén László, a Fidesz városi elnöke közleményeikben elítélik az avasi tüntetéseket és kijelentik, 2010 óta dolgoznak a problémák megoldásán. Dr. Kriza Ákos így fogalmaz: biztosíthatok mindenkit, meg is fogjuk oldani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában