Helyi közélet

2012.09.26. 10:35

Földes Ferenc Gimnázium - Az öregdiákok Veres Pálért tüntetnek

Miskolc - A Földes Ferenc Gimnázium Öregdiák Egyesülete szerda délután 5 órára demonstrációt szervez a Városháza elé.

Miskolc - A Földes Ferenc Gimnázium Öregdiák Egyesülete szerda délután 5 órára demonstrációt szervez a Városháza elé.Mindenkit várnak, aki amellett van, hogy Veres Pál maradjon az iskola igazgatója. A kérdés azért is aktuális, mert a miskolci képviselők a csütörtöki testületi ülésen döntenek arról, hogy ki legyen az intézmény új igazgatója. Két jelölt van, egyikük Veres Pál, aki 15 évig vezette az intézményt, de a korábbi választáson – hiába indult egyedül – pályázatát nem fogadta el a testület.

Most ketten pályáznak, egyikük egy miskolci általános iskolában pedagógus. A szülők közössége, a diákönkormányzat, a tanárok és az iskola alkalmazottai száz százalékban Veres Pál pályázatát támogatták. Ez azonban csak véleménynyilvánító szavazás, a testületnek, döntésénél, nem kötelező ezt figyelembe venni.

Az öregdiákok azonban úgy gondolták, kiállnak a korábbi iskolaigazgató mellett, ezért tartanak szerdán szimpátia tüntetést. Levélben kérték dr. Kriza Ákos polgármestert, az oktatásért is felelős alpolgármestert, Kiss Gábort, illetve az összes döntéshozót, hogy az igazgatóválasztás ügyében megszervezett demonstrációjukra menjenek el, hallgassák meg a miskolciak véleményét. A polgármesternek és az alpolgármesternek azt is felajánlották, hogy érveljenek az igazgatóválasztással kapcsolatos álláspontjuk mellett. Megkérdeztük az önkormányzatot, hogy elfogadják-e az egyesület meghívását. A válaszokat várjuk.

ÉM


Miskolc - A Földes Ferenc Gimnázium Öregdiák egyesülete arról értesítette a szerkesztőségünket, hogy a szerdai demonstrációra meghívót juttattak el a városvezetésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában