Helyi közélet

2012.08.05. 11:17

Füzet, toll, már a polcokon

Borsod-Abaúj-Zemplén - Augusztus elsejével a tanszervásár is kezdetét vette, a nagyáruházakban már kínálják az iskolába valót.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Augusztus elsejével a tanszervásár is kezdetét vette, a nagyáruházakban már kínálják az iskolába valót.Igaz, még csak most kezdődött el az augusztus, de a diákoknak – akármennyire is rossz – ideje az iskolakezdésre is gondolniuk. A nagyáruházak már megtették, a polcaikon ott sorakoznak a tanszerek: füzetek, írószerek, iskolatáskák. És persze már most akciósan kínálják az iskolatáskába valót: 30 forintért már találunk füzeteket, pár száz forintért tollakat, a felsőhatár pedig a csillagos ég. Attól függően, milyen minta van a tanszeren.

Tanítónénik a polcok közt

A tanszervásár már augusztus elsején elindult áruházainkban – mondta Szabó Anita, az egyik nagyáruház kommunikációs munkatársa.

Azt is megtudtuk: az idén is lesznek segítők az üzletekben, az egyik nagy bevásárlóközpont 25 áruházában – a tanszervásár idején – Tanítónéni program várja a szülőket. Azt is megtudtuk: hogy minden évben változik, hogy mikor indul a tanszervásár, az utóbbi években egyre későbbre tolódik a szezon, azaz egyre később szerzik be a diákok a tanszereket.

Az olcsóbb termék fogy, vagy a szülő megveszi a minőséget a gyerekének? „Kategóriánként más a jellemző, iskolatáskából megveszik a magasabb árfekvésű termékeket, hiszen a gyermek egészségét tartják szem előtt. Írószereknél attól is függ, mit kér az iskola; a füzetből általában az alacsonyabb árfekvésű termékek mellett döntenek” – válaszolta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában