Helyi közélet

2012.07.31. 19:07

Vihar zavarta meg a rendőrlámpát

Miskolc - A Búza téren villámcsapás, a Soltész Nagy Kálmán úton áramszünet okozott közlekedési galibát.

Miskolc - A Búza téren villámcsapás, a Soltész Nagy Kálmán úton áramszünet okozott közlekedési galibát.Egyik olvasónk arról tájékoztatta lapunkat, a közelmúltban felújított Soltész Nagy Kálmán – Vörösmarty utcai kereszteződésben Martinkertváros irányából hét percig tartott, mire kedden reggel nyolc óra körül ki tudott kanyarodni. Elmondása szerint különösen viselkedett a lámpa: pirosat jelzett, majd felvillant a piros-sárga, ám azt nem a zöld fény követte, hanem villogó sárga – majd rövid idő múlva újra kezdődött a ciklus az áthaladást tiltó fénnyel.

Szilvai József Attila, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságának vezetője arról tájékoztatta az Észak-Magyarországot, hogy a vasárnapi vihar következtében több közlekedési lámpa vezérlése is tönkrement, a Búza téren például villámcsapás miatt álltak le a fényjelző készülékek. A Soltész Nagy Kálmán–Vörösmarty utcák kereszteződésében egy áramszünet zavarta össze a rendszert, ám másfél nap után sikerült elhárítani a hibát. Mint Szilvai József Attila elmondta, a Magyar Közút által kezelt lámpás kereszteződésekben a fényjelző készülékek jelentős része be van kapcsolva a távfelügyeleti rendszerbe, így a diszpécserek azonnal értesülnek az esetleges meghibásodásról, és intézkednek a hibaelhárításról. A Magyar Közút megyei diszpécserszolgálatára – 46/432-111 – ennek ellenére célszerű bejelenteni a lámpahibát, hiszen vannak még a távfelügyeleti rendszerve be nem kötött közlekedési lámpák.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában