Helyi közélet

2012.07.27. 21:15

Rács védte meg a rablóktól Szendrőn

Szendrő - Két rossz szándékú fiatal járt éjjel az idős asszony házában, és az értékeit követelte.

Szendrő - Két rossz szándékú fiatal járt éjjel az idős asszony házában, és az értékeit követelte.Rossz szándékú látogatók jártak egy idős szendrői néninél kedden, nem sokkal éjfél előtt, ám a nénit megvédte a vasrács, amit korábban a megyei rendőr-főkapitányság által kiadott vagyonvédelmi naptár hatására szereltetett fel, tájékoztatta portálunkat Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

A látogatók a nyitott kapun jutottak az udvarra, ott felfeszítették a garázs zárt ajtaját, majd továbbmentek a folyosón – a néni ráccsal védett lakrészébe azonban már nem tudtak bejutni. A támadók hiába követelték az asszonytól értékeit, az megfutamította támadóit, ugyanis a rács biztonságából közölte velük, hogy azonnal hívja a rendőrséget.

Mire felkelt a nap, a kapott személyleírás alapján az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrsének munkatársai felkutatták, elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható – fiatal koruk ellenére már büntetett előéletű – 17 és 15 éves helyi fiatalembereket, akik kihallgatásuk során beismerték a bűncselekmény elkövetését. A rendőrség felfegyverkezve elkövetett rablás kísérlete miatt folytat eljárást, a két fiatalkorú gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vette, az illetékes nyomozási bíró pedig ügyészi indítványra a csütörtökön elrendelte előzetes letartóztatásukat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában