Helyi közélet

2012.07.09. 15:10

Kis borsodi fürdőkörkép

Miskolc - A teljesség igénye nélkül feltérképeztünk a megyei strandjait. Hol? Mennyiért? Mit?

Miskolc - A teljesség igénye nélkül feltérképeztünk a megyei strandjait. Hol? Mennyiért? Mit?Az elmúlt hetek időjárása már nem csak papíron generált abszolút nyári főszezont. Ezrek indulnak nem csak hétvégén, hanem hétköznap is vízközelbe. Nem mindenki kedveli viszont a szabadvizeket, ezért ezúttal a megye strandjait igyekeztünk górcső alá venni. Íme a kis megyei fürdőkörkép!

A borsodi megyeszékhely büszkesége, a miskolctapolcai Barlangfürdő. A "Barlang" kültéri részén három gyermekmedence, és ugyancsak ennyi különböző élménymedence lelhető fel. A beltérben pedig négy medencében pihenhetnek a vendégek. Egy felnőtt 2350 forintért 4 órás intervallumot vehet igénybe, azaz aki a 9 órai nyitáskor vált jegyet, ám délután 1-kor még maradna, ismét kicsengethet közel két és félezer forintot... Jó hír viszont, hogy éjszakai fürdőzhetünk a Barlangban; este 8-tól éjfélig két darab ezresért nézhetjük a tapolcai csillagokat (is).

Vár Diósgyőr

Egy "kicsit" odébb, Diósgyőrben némileg szerényebb körülmények, s így olcsóbb árakkal várják a vendégeket. Felnőtteknek a napi fürdőjegy 900 magyar pénz, per fő. Hétköznap 9-18, míg hétvégén este 7-ig csobbanhatunk a 20x25 m-es úszómedencében, vagy a 15x10 m-es strandmedencében. A hely legnagyobb erőssége az, hogy a Diósgyőri Vár - amelynek a rekonstrukciója még mindig nem kezdődött meg - szomszédságában található, hiszen a háttér a várral tényleg nem mindennapi.

A harmadik miskolci strand a selyemréti, ahol jelenleg csak egy 50 méteres szabadtéri úszómedence üzemel. A főépületben szauna és a konditerem áll a vendégek rendelkezésére. S bár még néhány hete is úgy volt, hogy az idei nyári szezonra elkészül végre a strand felújítása és bővítése, ez nem történt meg, hiszen Miskolc felbontotta a szerződést a kivitelező céggel. Így csak várhatjuk az 5 egységből álló termálvizes, feszített víztükrű, összesen 1728 m2 vízfelületű élménymedence-csoport létrejöttét... Nem mellékesen reggel 7-tól, este 7-ig tobzódhatunk az egykori Augusztus 20 strandon.

Tájékozódjunk!

Nagy élet van viszont a mezőkövesdi Zsóryban, ahol 1700 forintot kell leperkálnunk egy felnőtt zsugáért. A hétvégén például Zsóry fesztivált rendeztek Kövesden koncertekkel. A felújított ikermedencénél az éjszakai fürdőzés következő időpontja július 13-14-e lesz. Reggel fél 8-tól 19 óráig élvezhetjük a szép múltra visszatekintő fürdő szolgáltatásait. A sárospataki Végardő Fürdő tavaly ünnepelte 50. születésnapját. A felnőttek 1500, míg a gyermekek, és nyugdíjas korúak 1200 forintért szórakozhatnak, pihenhetnek naponta este 8-ig akár öt medencében. Sőt! A fürdő kempingje nyolc darab öt személyes faházzal, sátor- és lakókocsi állásokkal várja vendégeit.

Jó választás lehet az ínyenceknek a tiszaújvárosi termálfürdő is. A strand a közel 7 hektáros területen öt élményelemekben bővelkedő medencével, napozásra alkalmas zöldterülettel, sportpályákkal, és játszótérrel várja a családokat. Sok stranddal ellentétben a fürdő környezetében valamennyi kijelölt parkoló ingyenes. Mindezek mellett gyógyfürdőt is igénybe lehet venni, hiszen 2001-ben országos gyógyfürdővé minősítették a létesítményt.

Mindezek mellett szerencsére az ózdiak, a kazincbarcikaiak, vagy éppen a bogácsiak is saját, helyi strandjukon pancsolhatnak. Azonban bármelyik település fürdőjét is célozzuk meg, nem árt előtte tájékozódni (interneten, telefonon) arról, hogy például ingyenes-e a parkolás, vagy éppen a különböző kedvezmény-kártyákat eltudják-e fogadni. Sok kellemetlenségtől megkímélhetjük magunkat!

ÉM-JLI

 Korizni 40 fokban?

Tiszaújváros (és a megye) kurióziuma, az egykori TVK strand sajnos évek óta zárva van. Pedig a területen már a 80-as években egyedülálló csúszdarendszer üzemelt, azonban az igazán nem mindennapi az a tény volt, hogy a gyár-komplexum szomszédságában akár 40 fokos kánikulában is jégen(!) korcsolyázhattunk... Mindez ma már csak emlék. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában