Helyi közélet

2012.07.30. 12:27

Épülhet a mélygarázs a Patak utcán

Miskolc - Lezárult a közbeszerzési eljárás, az Adeptus-H Zrt. nyerte el a kivitelezés jogát.

Miskolc - Lezárult a közbeszerzési eljárás, az Adeptus-H Zrt. nyerte el a kivitelezés jogát.Hamarosan kezdődhet a Patak utcai mélygarázs építése, legalábbis elhárult egy újabb akadály az útjából. Nemrégiben írtuk, hogy a közbeszerzési eljárás során adódtak problémák, ezért nem kezdődhetett el már jó ideje az építkezés. A közbeszerzési eljárás ellen ugyanis jogorvoslati kérelmet nyújtott be az FK Raszter Zrt. a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz (KDB) a parkoló építésével és a hozzá kapcsolódó közműkiváltásokkal kapcsolatban. Pásztor Imrétől, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, a KDB a napokban elutasította a kérelmet, így az Adeptus-H Zrt. építheti a Patak utcai mélygarázst.

– A kivitelezési szerződés előkészítése elkezdődött, a kivitelezéssel kapcsolatos részletekről, időpontokról a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni – mondta lapunknak a kommunikációs vezető.

130 férőhely

A beruházás a belvárosi rehabilitáció első szakaszának (IVS 1) része, uniós beruházásról van szó.

A Patak utcai mélygarázs eredetileg nem ide, hanem a Szent István tér alá épült volna, legalábbis az előző városvezetés még oda tervezte, az engedélyes tervek már készen voltak. Ám a vezetőváltással dr. Kriza Ákos polgármester első intézkedései között állíttatta le a Szent István térre tervezett beruházásokat. Sikerült elérni az uniónál, hogy a mélygarázs ne a téren, hanem a Patak utcán épüljön meg.

Csak éppen eddig nem épült. Az eredeti tervek szerint tavaly szeptember végén adták volna át, 130 autó férne el benne.

A közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt a mélygarázs építésének befejezési határideje is módosul. A kivitelezés időtartamát öt hónapban határozták meg a közbeszerzési dokumentációban.

Arra a kérdésünkre, hogy nem fut-e ki a város az unió által megszabott határidőből, Pásztor Imre a múltkoriban úgy reagált: a támogatás felhasználásának határideje a közbeszerzési eljárás elhúzódása miatt hozzáigazítható a mélygarázs építésének várható befejezési határidejéhez.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában