Helyi közélet

2012.06.16. 14:38

Mi változik a kórházakban júliustól?

Borsod-Abaúj-Zemplén - A megyénkbeli kórházak is kézhez kapták azt az OTH-határozatot, amely alapján júliustól működniük kell.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A megyénkbeli kórházak is kézhez kapták azt az OTH-határozatot, amely alapján júliustól működniük kell.Több hónapos, egyeztetésekkel kísért folyamat után meghozta határozatait az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) arról, hogy az egyes egészségügyi szolgáltatók július 1-től milyen kapacitásokkal (ágyszámokkal) vesznek, vehetnek részt a fekvőbeteg-szakellátásban, az aktív és a krónikus ellátási formákon belül. Megállapították azt is, hogy az egyes intézmények mely településekről, illetve településrészekről lesznek kötelesek a betegeket fogadni. Az OTH e témáról szóló közleménye leszögezi: a betegek számára a legfontosabb, hogy elsősorban továbbra is háziorvosukat kell felkeresniük, ők a beutalási rend ismeretében - szükség esetén - pácienseiket a megfelelő intézménybe irányítják majd. Az OTH a változásokat csupán július 1-től teszi közzé a honlapján (amikortól már a határozatban foglaltak életbe lépnek). Minthogy legalább a megyénket érintő alapvető változásokról szerettük volna olvasóinkat tájékoztatni, egyenként hívtuk végig az intézményvezetőket.


Borsod-Abaúj-Zemplén - Nem egyformán érinti a megyénkbeli kórházakat a struktúraváltozás, és nem is egyformán fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában