Helyi közélet

2012.06.27. 09:35

Jobbik: etikátlannak tartják az igazgatóváltásokat

Miskolc - „Nem jobbikos politikusként, hanem miskolci szülőként tartjuk a sajtótájékoztatót.”

Miskolc - „Nem jobbikos politikusként, hanem miskolci szülőként tartjuk a sajtótájékoztatót.”Így kezdte szerdai sajtótájékoztatóját Szegedi Márton, a Jobbik frakcióvezetője, a Földes Ferenc Gimnázium előtt. Az ügy ugyanis, amiben Jakab Péter képviselővel megszólaltak: a miskolci oktatás ügye, illetve a testületi ülésen történt igazgatóváltások.

Szegedi Márton szerint az oktatási intézmények igazgatóváltásában politikai döntés született. „Ezt dr. Kiss János, a Fidesz frakcióvezetője is elismerte, amikor a frakcióvezetők tévés vitájában azt monsta: ahol politikusok ülnek, ott politikai döntés születik. Ezért felszólítjuk dr. Kriza Ákos polgármestert, hogy tegyen rendet a Fidesz-KDNP frakcióban.”

Jakab Péter azt ecsetelte, hogy a szakmaiságot mennyire nem vette figyelembe a testület: „A tantestület 97 százaléka, az alkalmazottak 83 százaléka támogatta Veres Pált, a Földes leköszönő igazgatóját, de a szülők, a diákok és a pedagógus szakszervezet is mellette volt, csak a képviselők többsége nem. Kiss János tehát igazat mondott, politikai döntést hozott a Fidesz. Ezért felszólítom a városvezetést, fejezzeb be az intézményvezetők politikai alapon való leváltását” – fogalmazott.

A jobbikos képviselők azt is elmondták, ha ez folytatódik, akkor demonstrációt szerveznek, amely politikától független lesz, a civileket kérik fel arra, hogy tiltakozzanak az ilyen politikai döntések ellen.

Megkérdeztük a képviselőktől, ők a zárt ülésen, hogyan szavaztak az iskolaigazgatókkal kapcsolatban. „Etikátlannak tartottuk a vezetőváltást, ezért nem voltunk hajlandóak a gombot megnyomni" - válaszolta Szegedi Márton.

Ha szavaznak, változtathattak volna az eredményeken, hiszen Molnár Péter, az oktatási bizottság elnöke szerint, ha az MSZP nem vonul ki, akár más eredmény is születhetett volna? "Talán Veres Pál esetében igen, de azt gondolom, ez előre lejátszott szavazás volt" - jelentette ki a frakcióvezető.

ÉM-NSZR


Miskolc - A szülők szerint a botrány kevesebbet árthat, mint az új igazgató az Avasi Gimnázium élén.

Miskolc - A két nem támogatott iskolaigazgató tiltakozik, szerintük nem esett az iskolák színvonala.

Miskolc - Nem helyén való a döntés után gerjesztett hisztéria, írja az oktatási bizottság elnöke.

Miskolc - A Földes és az Avasi Gimnázium diákjai egymás iskolájában is demonstrálnak az igazgatóváltás ellen.

Miskolc - Az Avasi Gimnázium és a Földes diákjai fekete szalaggal érkeznek az évzáróikra. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában