Helyi közélet

2012.06.22. 16:36

Elsőfokon lebontatnák a piacot

Miskolc - Az őstermelői piac miatt többszáz millióra perelték Miskolcot, a napokban megszületett az első fokú ítélet.

Miskolc - Az őstermelői piac miatt többszáz millióra perelték Miskolcot, a napokban megszületett az első fokú ítélet.Az Ikeron Zrt. beperelte az önkormányzatot az őstermelői piac miatt, amely egy évvel ezelőtt kezdte meg működését. A napokban megszületett az első fokú ítélet, melyszerint kártérítést ugyan nem kell fizetnie a városnak, de le kell bontania az őstermelői piacot. Mint arról lapunk már beszámolt: a Búza teret üzemeltető Miskolci Piac Zrt. többségi tulajdonosa, az Ikeron Zrt. (az önkormányzat a kisebbségi - a szerk.), valamint a kereskedők már a megnyitás előtt tiltakoztak ez ellen. Kifogásuk nem az őstermelőkkel volt, hanem - ahogy ők nevezik - az álőstermelőkkel, akik ugyanúgy a nagybanin vásárolnak, mint ők, de az őstermelői igazolvány kedvezményeit kihasználva árulnak. Ezért és a forgalomcsökkenés miatt az Ikeron Zrt. - pár hónappal ezelőtt - többszáz millió forintra beperelte az önkormányzatot.

Ivády István, a Miskolci Piac Zrt. elnök-vezérigazgatója lapunknak korábban elmondta: az indokuk az volt, hogy az őstermelői piac megnyitásával csökkent a Búza téri parkolóhelyek száma, illetve konkurencia számukra az új elárúsítóhely. Most, az elsőfokú ítéletről is szerettük volna megkérdezni Ivády Istvánt, de nem tudtuk elérni.

Az önkormányzatnál azonban arról érdeklőtünk: mit tesz a város, fellebbeznek-e. Dobos Tímea városházi szóvivő a következő választ küldte: "Az ítélet nem jogerős. Az őstermelői piacot a miskolciak megszerették, sokak számára jelent megélhetést, így őket is és minket is aggodalommal tölt el, hogy hogyan alakul a piac sorsa."

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában