Helyi közélet

2012.06.13. 13:11

A poligráf is hazudhat

Miskolc - Még tart a nyomozás a tavaly ősszel meggyilkolt idős miskolci asszony ügyében, a gyanúsított tagad, de együttműködik.

Miskolc - Még tart a nyomozás a tavaly ősszel meggyilkolt idős miskolci asszony ügyében, a gyanúsított tagad, de együttműködik.

Együttműködik a rendőrséggel a nyomozás során, de a bűncselekmény elkövetését továbbra is tagadja az az 51 éves felsőzsolcai asszony, akit egy 86 éves miskolci nő megölésével gyanúsít a rendőrség. Mint emlékszünk, a bíróság múlt év szeptemberében helyezte előzetes letartóztatásba az asszonyt, akit két nappal azután vett őrizetbe a rendőrség, hogy Miskolcon, a Szentpáli utca egyik társasházának kapubejárójában, a kukák mellett megtalálták a szomszéd házban élő idős asszony nejlonfóliába csomagolt holttestét. A 86 éves nő maradványainak vizsgálata során a szakértők idegenkezűségre utaló nyomokat találtak, két nappal később őrizetbe vették a felsőzsolcai nőt, aki az idős asszony szomszédjában lévő egyik lakásban masszőrként dolgozott, és már korábban is volt nézeteltérése az áldozattal.

Mint dr. Lichy Gábor, a gyanúsított védője munkatársunknak elmondta, védence továbbra is tagadja a bűncselekmény elkövetését, de őszintén elmondta, merre járt, mit csinált a bűncselekmény napján, állításait pedig a mobiltelefonja cellainformációi és hívásnaplója is alátámasztják.

Korábban a nyomozóhatóság szakértőt rendelt ki, akinek azt a kérdést kellett megválaszolnia, hogy egy ötven körüli nő képes lehetett-e az áldozat magatehetetlen testének becsomagolására, elcipelésére. A szakértő nem zárta ki ennek lehetőségét, ezért az ügyvéd indítványozta, hogy a szakértő védence egészségi és fizikai állapotát is vegye figyelembe a válaszadásnál, ezért becsatolták a gyanúsított gerinc- és szívbántalmairól szóló orvosi iratokat.

A gyanúsított ellen szóló bizonyíték lehet, hogy a rendőrség birtokában van egy Búza téri áruház biztonsági kameráinak felvétele, amin jól látszik, hogy a felsőzsolcai asszony olyan nejlonfóliát vásárol, mint amilyenben a szomszédasszonya holttestét megtalálták. Ezzel kapcsolatban az ügyvéd elmondta: a masszőr elismerte a fóliavásárlást, amit azzal magyarázott, hogy arra azért volt szüksége, mert otthon festették a lakásukat – állítását bizonyítékok is alátámasztják –, és hogy ezt a fóliát bevitte a munkahelyére, ahol viszont könnyen hozzáférhetett az idős nő valódi gyilkosa. Felvetettük, hogy a gyanúsított „megbukott” a poligráfos vizsgálaton, amire Lichy Gábor úgy reagált: a poligráf eredménye önmagában nem bizonyító erejű, legfeljebb gyengítheti vagy erősítheti a vádat, a vizsgálatot pedig azután végezték el a masszőrnőn, hogy háromszor vagy négyszer tanúként kihallgatták az ügyben, tehát számára már teljesen világos volt, hogy a kérdések mire is irányulnak. Ilyen esetekben pedig az ember hajlamos erősen megfontolni a választ, amely olyan fiziológiai reakciókat eredményezhet, amiket a poligráf hazugságként is értelmezhet.

ÉM-SZP


Miskolc – A poligráf tévedhet, mondta az emberölés gyanúsítottjának ügyvédje.


Miskolc – Hétfő délután búcsúztatták a családtagjai és ismerősei a Deszka-temetőben azt a 86 éves idős asszonyt, akit a közelmúltban gyilkolt meg Szentpáli utcai lakásában egy ötvenéves felsőzsolcai nő.


Miskolc – Szombaton őrizetbe vették, kedden előzetesbe került a feltételezett gyilkos.


Miskolc – A rendőrség egy 50 éves, büntetett előéletű, felsőzsolcai nőt gyanúsít a közelmúltban egy miskolci lépcsőházban holtan talált 86 éves néni megölésével. A rendőrség előterjesztése alapján a bíróság szerdán elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását, aki több hónapja személyes ismeretségben volt az áldozattal.


Miskolc – Megvan a gyilkos, de a rendőrség egyelőre hallgat.


Miskolc – Emberölés miatt nyomoz a rendőrség a miskolci lépcsőházban holtan talált idős nő ügyében.


Miskolc – Emberölés miatt nyomoz a rendőrség a csütörtökön délelőtt egy miskolci lépcsőházban holtan talált idős nő ügyében.


Miskolc – Egyelőre nem pontosított információk szerint egy zsákban halott embert találtak a Szentpáli utca egyik kapualjában Miskolcon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában