Helyi közélet

2012.05.31. 12:54

Rendőrségi-, és kutyás bemutatók, tűz- és rendőrautók a Népkertben

Miskolc - Szombaton nagyszabású ünnepséget szervez a megyei Katasztrófavédelem a Miskolc Városi Szabadidőközpont előtti térre és a Népkertbe.

Miskolc - Szombaton nagyszabású ünnepséget szervez a megyei Katasztrófavédelem a Miskolc Városi Szabadidőközpont előtti térre és a Népkertbe.

A katasztrófák elleni védekezés rendszerét megújító folyamat keretében Miskolcon a polgári védelmi szervezetekbe beosztott állampolgárok és a most megalakuló Bükk Mentőcsoport tagjainak eskütételi ünnepségére kerül sor - tudtuk meg. A rendezvény fél 11-kor startol a térzenével (Katasztrófavédelem Központi Zenekara), majd 11 órától kezdődik az eskütétel és a csapatzászló adományozás. Aki később érkezik a Népkertben, az sem csalódhat, hiszen 12.30-tól statikus és dinamikus bemutatók, koncertek, és gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Lesz komplex műszaki mentési bemutató, rendőrségi- és kutyás bemutatók (Rendőrség, NAV, Büntetés-végrehajtás, Spider Mentőcsoport, Neptun Búvárklub).

Koncertek és bemutatók is

A színpadon a Bársony János Általános Iskola moderntánc-bemutatóját, Zumba fitnesst, az Emberdzsemm és Rocksbury zenekarok koncertét láthatjuk, hallhatjuk. És még nincs vége! Tűzoltóautók, rendőrautók, rendőrmotor, quad, rabszállító, vám- és pénzügyőrség irodabusz, levegőtisztaság-védelmi mérőbusz, veterán autók - a felsoroltak is testközelből láthatják a népkerti kilátogatók. Ugyanakkor lesz katasztrófavédelmi totó és óriás puzzle és sok-sok bemutató: fegyverek, sugárzásmérő eszközök, védőfelszerelések, korabeli fenyítőeszközök, a vám- és pénzügyőrség szakfelszerelései, robothelikopter, kötélpálya, alpintechnika, zajmérés, és újraélesztési technikák.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában