Helyi közélet

2012.03.13. 09:02

Használjuk, hogy használhasson! TISPOL akció Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is

Miskolc - Kétnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció Borsod-Abaúj-Zemplénben is elsősorban a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésre terjed ki.

Miskolc - Kétnapos európai összehangolt közlekedésrendészeti akció Borsod-Abaúj-Zemplénben is elsősorban a biztonsági öv, valamint a gyermekbiztonsági rendszer használatának ellenőrzésre terjed ki. A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján az „European Operation Seatbelt" nemzetközi fokozott közlekedésbiztonsági ellenőrzés végrehajtása során 2012. március 13-14. között főként a passzív biztonsági eszközöket nem használók kiszűrése a cél. A rendőrök azonban minden a közlekedés biztonságát veszélyeztető momentumra odafigyelnek, így a sebesség határok túllépésére is!

Az ellenőrzés kiterjed Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a lakott területen belüli útvonalakra, ki és bevezető útszakaszokra, gyorsforgalmi útszakaszokra és a „baleseti gócpontokra”. A végrehajtásban a Forgalomellenőrző Alosztály, az Autópálya Alosztály Emőd, Mélységi Ellenőrzési Osztály, a Miskolci, Kazincbarcikai, Encsi, Sátoraljaújhelyi, Sárospataki, Tiszaújvárosi, Szerencsi, Mezőkövesdi, Ózdi, Edelényi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályai vesznek részt.

Információs háttér:

Ez év január 01-je és február 29-e közötti időben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 70 személyi sérüléses közlekedési baleset történt, amely az előző év hasonló időszakához viszonyítva 28 százalékos csökkenést mutat. A közlekedési balesetek főbb okai az elmúlt évhez képest nem változtak megyénkben. Az összesen regisztrált 70 baleset okai között első helyen emelhető ki a gyorshajtás (37 eset), másodikként az elsőbbségi jog meg nem adása (10 eset), harmadikként pedig a kanyarodás szabályainak megsértése (7 eset). A halálos sérülések megelőzésében a passzív biztonsági eszközök szerepe kiemelten nagy. A biztonsági öv és a gyermek biztonsági rendszer használatának terjesztése illetve kikényszerítése nélkülözhetetlen a balesetben elhunytak számának és a sérülések súlyossági fokának csökkentése érdekében.

- B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában