Helyi közélet

2011.12.30. 18:45

Nem terveznek díjemelést a Zemplén Vízműnél

Sátoraljaújhely - A Zemplén Vízmű Kft. csak a csatornadíjat emel, az ivóvíz-szolgáltatást a 2011-es áron tartja.

Sátoraljaújhely - A Zemplén Vízmű Kft. csak a csatornadíjat emel, az ivóvíz-szolgáltatást a 2011-es áron tartja.

Bár még nincsenek túl minden egyeztetése a tulajdonosokkal, de egyre inkább úgy tűnik, a sátoraljaújhelyi székhelyű Zemplén Vízmű Kft. az ivóvízdíjakat nem emeli 2012-től.

Már egyeztettek

– A két nagy tulajdonossal, Sárospatakkal és Sátoraljaújhellyel már lezártuk az egyeztetést – mondja Lakatos István, a Zemplén Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója. – Ez a tulajdonosi hányad 75 százalékát jelenti, így gyakorlatilag már elfogadott terv az, hogy az ivóvíz-szolgáltatás árát 2012 januárjától nem emeljük. A tervezett infláció minimum 4,2 százalékos emelést tenne lehetővé, de a cégnél még soha nem volt ilyen kedvező az árképzési lehetőség mint most, ezért a taggyűlés úgy határozott, az ivóvíz díjában nem érvényesítjük még ezt a 4,2 százalékot sem. A szennyvíz esetében egy háromszázalékos alapdíjemelést tervezünk. Ennek egyik oka, hogy ez nem alapszolgáltatás, másrészt pedig műszakilag nagyon szétszórt és nem egységes a rendszer. A Bodrogközben ez utóbbi sem érvényesül, mert ott csak ivóvíz-szolgáltatást végzünk, így ott csak az alapdíj emelkedik összességében mintegy 0,2 százalékkal.

Lakatos István még elmondta, nagyon bíznak abban, hogy az energiarendszer minden résztvevője tartja magát a maximum 4,2 százalékos áremeléshez, mert ha az energiaárak ennél nagyobb mértékben emelkednek, az boríthatja a Zemplén Vízmű kft. 2012-es költségvetését.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában