Helyi közélet

2011.11.05. 14:02

Mi történt november 4-én Borsod-Abaúj-Zemplénben?

Itt megnézheti, mi minden történt október 1-én, szombaton Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Itt megnézheti, mi minden történt október 1-én, szombaton Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

Szerencs - Szandi szerencsi diáklány. 9 hónapja teljes az élete, hiszen azóta vannak együtt párjával, ezért a felvételeit neki küldi.    

Budapest, 2011. november 4., péntek (MTI) - Csökkentette bruttó 3 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.  

Mezőkövesd, 2011. november 4., péntek (MTI) - Befejeződött a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő hőenergetikai fejlesztése a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkövesden. A beruházás teljes költsége mintegy 180 millió forint volt - tájékoztatta a helyi önkormányzat az MTI-t.  

Budapest, 2011. november 4., péntek (MTI) - A szmogriadó riasztási fokozatát rendelte el Budapesten pénteken reggel 6 órától Tarlós István főpolgármester, miután a kisméretű szálló por (PM10) egy napra számított átlageredménye november 2-án a főváros három, november 3-án pedig négy mérőpontján elérte és meghaladta a riasztási küszöbértéket (100 µg/m3) - jelentette be a Főpolgármesteri Hivatal. Az intézkedés visszavonásig érvényes.  

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - A kontinens nyugati felének időjárását alakító ciklon előoldalán délnyugat felől enyhe, de nedvesebb levegő érkezik térségünk fölé.   

Ózd - 18. életévét be nem töltött személyek részére kínálással, átadással elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette, továbbá kínálással, átadással, forgalomba hozatallal, kereskedéssel elkövetett kábítószerrel való visszaélés bűntettének, továbbá csekély mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés vétségének gyanúja miatt folytat nyomozást az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya.  

Nemcsak a nagyobb városokban, hanem a vidék kisvárosokban, sőt a falvakban is messze az egészségügyi határérték felett alakul a szálló por koncentrációja és több helyütt elérheti a szmogriadó tájékoztatási fokozatát is. Szmogriadó azonban itt nem rendelhető el. Még a természeti területeken is határérték felett van a szennyezőanyagok koncentrációja.  

Miskolc, Debrecen, Szeged, 2011. november 4., péntek (MTI) - Az ország keleti részében az intenzív forgalom ellenére nem okozott jelentősebb fennakadásokat a közlekedésben a szakszervezetek péntek reggel 7 órakor megkezdődött forgalomlassító demonstrációja, csak Nyíregyházán alakult ki nagyobb torlódás; a forgalmat számos helyen rendőrök irányítják - jelentették az MTI tudósítói.  

Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Miskolc – Megkezdődött a forgalomkorlátozással járó demonstráció Miskolcon is. A demonstráció november 04-én 07.00 órától vette kezdetét, és november 05-én 07.00 óráig tart.  

Ózd, 2011. november 4., péntek (MTI) - Két kábítószerárust fogtak el a rendőrök Ózdon, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte őket - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel pénteken.  

Miskolc – Október 31-én lejárt a népszámlálási kérdőívek kitöltésére biztosított határidő, most már csak a pótösszeírás időszakában – november 8-ig – van lehetőségük az adatszolgáltatásra azoknak, akik még nem tettek eleget ezen kötelezettségüknek

Miskolc – Korszerűsítés, előny, önállóság – az általunk megkérdezett intézményvezetők így jellemezték az átalakítást.

Szikszó – Mikro és kisvállalkozásokat segítő, fejlődési pályára állító beruházás Szikszón. 

Debrecen, Hét, Putnok, Ózd – A közelmúltban az a megtiszteltetés ért, hogy vendége lehettem a Debreceni Egyetemen Prof. Dr. Ujváry Zoltán emiratus-nak, aki a beszélgetésünk folyamán örömmel mutatta meg a közelmúltban a szülőfalujáról, Hét nevű községről megjelent könyvét, amely az ő életútjával, munkásságával is foglalkozik. A kemény borítóval ellátott szép, tartalmas könyvet Lovas Kiss Antal szerkesztette. 

Miskolc - "Nem a várost akarjuk megbénítani, csak figyelemfelhívásnak szánjuk a demonstrációt."  

Ózd - Az ózdi Ujpál László - sokak Laci bácsija - aki már a 88. évét tapossa, számos családi emléket őriz otthonában. Lakásának egy kis szöglete valóságos múzeum.   

Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya nyomozást folytat 18. életévét be nem töltött személyek részére kínálással, átadással elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy 33 éves ózdi és egy 36 éves domaházai férfivel szemben.  

Tiszaújváros - Két nap alatt hét fatolvajt fogtak a tiszaújvárosi rendőrök. A bíróság az elkövetőkkel szemben négy nap elzárást szabott ki.  

Miskolc - Idén Bihall Tamás vehette át a Miskolci Akadémiai Bizottság emlékérmét.  

B.-A.-Z. Prima Díj: a Magyar tudomány kategória jelöltjei.  

Miskolc - Bányik Béla szakértő várja az érdeklődők telefonhívásait a kötelező biztosításokkal kapcsolatban november 9-én, 11 órától.    

Kazincbarcika - Pocak egy szobatiszta vörös szinű 5-6 hónap körüli kötelező oltásokkal rendelkező kandúr kiscica.  

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Nézze meg, milyen programok várják Önt a hétvégén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, és válogasson közülük kedvére!  

Mezőkövesd - Október 28-án gyermeknevetéstől volt hangos a megújult mezőkövesdi Közösségi Ház harmadik emelete. 

Debrecen, Miskolc - Sajnálattal tudatjuk, hogy a november 6-i miskolci, valamint a november 13-i debreceni Wolf Kati nagykoncertek a helyszínen felmerült technikai problémák miatt elmaradnak, a jegyek a helyszínen visszaválthatók.  

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat fegyveresen elkövetett rablás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.   

Miskolc, Aschaffenburg - Polgármesteri delegáció utazott az elmúlt hétvégén Miskolc német testvérvárosába, Aschaffenburgba.   

A „Magyarországi Települések Biodiverzitás Díja” cím elnyeréséért folyó verseny célja ismét megtalálni azokat a magyarországi önkormányzatokat a kis falvaktól a városokig, amelyek 2011-ben a legtöbbet tettek a biológiai sokféleség megőrzése és védelme érdekében.   

Miskolc - Az LMP javaslata: a mai rendőrségi modellt közösségi rendőrség váltsa fel.  

Miskolc, 2011. november 4., péntek (MTI) - Fegyveres rablás elkövetőjét keresi a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplénben, az október 4-i bűncselekmény tettesének kézre kerítésére 100 ezer forint díjat tűzött ki a megyei főkapitány - tájékoztatta a rendőrség pénteken az MTI-t.  

Miskolc - 2011. november 7-től az 1-es villamosok az eredeti útvonalukon, a Tiszai pu. - Diósgyőr vá. között közlekednek. A villamosközlekedés Diósgyőrig történő újraindulásával párhuzamosan a 69 VP jelzésű villamospótló járat megszűnik, és a 69-es autóbusz ismét Diósgyőr vá. és Berekalja között jár.  

Sárospatak -  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat halált okozó testi sértés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen.  

Miskolc, 2011. november 4., péntek (MTI) - Meghaladja a hatmilliárd forintot az az összeg, amelyből pályázat útján juthatnak támogatáshoz az Észak-magyarországi régió vállalkozói, társaságai és önkormányzatai, a pályázatokat októberben már kiírta a Norda Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség.  

Budapest, 2011. november 4., péntek (MTI) - A munkanap-áthelyezés miatt szombaton változik a közösségi közlekedés menetrendje; a fővárosban a parkolásért is fizetni kell majd.    

Miskolc, 2011. november 4., péntek (MTI) - Borsod-Abaúj-Zemplénben a balesetveszélyes, ködös idő miatt a 37-es számú főúton, a bekecsi elágazásnál befejezték forgalomlassító demonstrációjukat a szakszervezetek, a tüntetők úgy döntöttek, hogy a miskolciakhoz csatlakoznak

Miskolc, 2011. november 4., péntek (MTI) - Emberölés tettesét keresi a rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében; a főkapitány 200 ezer forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.  

Miskolc - Nem alszik téli álmot a medve, legalább is itt Miskolcon, hiszen még nem pótolták a tavasszal elhunyt Gabi macit - tudtuk meg Veres Tamástól a Vadaspark egyik munkatársától.  

Borsod-Abaúj-Zemplén megye - Csak ott lehet szmogriadó, ahol levegőtisztasági mérőállomás is van.  

Miskolc - Időjárás-előrejelzés B.-A.-Z. megye térségére 2011. 11. 04–től 11. 09-ig.  

Budapest, 2011. november 4., péntek (MTI) - Gázolás miatt 20-25 perces késéssel közlekednek a vonatok a Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon - tudatta a Mávinform sajtóügyeletese péntek este az MTI-vel.  

Miskolc - "Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a szálló por (PM10) koncentráció a Miskolc, Búza téren és a Lavotta utcán üzemelő automatikus mérőállomásokon november 03-án és 04-én meghaladhatja a riasztási küszöbértéket, ezért november 05-én, szombaton riasztási fokozat elrendelésére kerülhet sor!" - áll a Miskolci Polgármeszeri Hivatal közleményében.  

Budapest, 2011. november 4., péntek (MTI) - A szakszervezetek péntek reggel hét órakor megkezdett forgalomlassító demonstrációja a legtöbb helyszínen már véget ért, az MTI tudósítónak beszámolói szerint sehol nem történt rendkívüli esemény.    

A Dab.Doclernél vendégeskedik pénteken 19.15-től az MJJSE a jégkorong Mol Ligában.  

Az NB I 15. fordulójában a Diósgyőri VTK a Vasas-HÍD otthonába látogat szombaton 15 órától. A mérkőzésről élőben tudósítunk. Ön szerint mi lesz a meccs végeredménye?  

A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoportjának 7. fordulójában a hódmezővásárhelyieket fogadta a Tiszaújvárosi Phoenix KK pénteken.  

A Budapest Honvéd tartalék  gárdája lesz a Mezőkövesd vendége az NB II Keleti csoportjában vasárnap 13.30-tól.  

Két eddig még nyeretlen élvonalbeli női kosárlabdacsapat csap össze Miskolcon.

Tisza Tibor szavai a beilleszkedésről, a döntéséről, az idegenbeli sikerről, a Vasas meccsről.

Benczés Miklós, a Diósgyőri VTK edzője a Vasas-Híd elleni, szombaton 15 órakor kezdődő NB I-es labdarúgó bajnokival kapcsolatban érdeklődésünkre elmondta, hogy a térdsérülést szenvedett Gallardóra nem számíthat, és azt is megjegyezte, hogy a spanyol középpályás kényszerű mellőzésén kívül nincs oka arra, hogy változtasson a csapat összetételén a legutóbbi meccshez képest. 

Az idei szezonban harmadszor találkozott a Dunaújváros a Miskolci Jegesmedvék csapatával. Eddig mindig a hazaiak nyertek. Ez a sorozat most sem szakadt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában