Helyi közélet

2011.11.24. 14:32

Grieger Ernő az új Zöld Nyíl-igazgató

Komoróczy Imre: arra a hajcsár szerepkörre, amit én képviseltem, már nem lesz szükség a jövőben.

Komoróczy Imre: arra a hajcsár szerepkörre, amit én képviseltem, már nem lesz szükség a jövőben.Távozik posztjáról a Zöld Nyíl projekt igazgatója, Komoróczy Imre, a hírről néhány napja beszámolt az Észak-Magyarország. A távozó igazgató november 14-étől a munkaviszonya megszűnéséig a projekt főmunkatársaként látja el a feladatát, az új igazgató már hivatalába is lépett Grieger Ernő személyében. Jelenleg az átadás-átvétel zajlik: Komoróczy Imre munkaviszonya december 1-jével szűnik meg.

A Miskolc Holding Zrt. a távozás okaként azt említette, hogy a projekt más jellegű munkálatokat igényel. A miértről a távozó igazgatót is kérdeztük.

– Olyan fázisába érkezett a projekt, amikor már kész a teljes pályaszakasz, és amikortól már az üzemeltetési feladatok kerülnek előtérbe – mondta. Ő úgy látja, hogy – így fogalmazott – arra a hajcsár szerepkörre, amit ő képviselt, azaz hogy határidőre elkészüljön a pálya, már nem lesz szükség a jövőben: más jellegű tudású szakembert igényelnek az elkövetkező munkák. Mint elmondta, közös megegyezéssel távozik a cégtől.

A tervek szerint

Megjegyeztük, a Zöld Nyíl a politikai érdeklődés homlokterébe került az utóbbi időben. A jelenlegi városvezetés gyakran illette kritikával a munkálatokat, a hiányosságokért az előző városvezetést okolta. Kérdeztük, lehet-e összefüggés e között és a távozása között.

Komoróczy Imre válaszában úgy fogalmazott: soha nem kívánta magát semmilyen irányba elkötelezni, ez az oka annak, hogy hosszú időn át meg tudott maradni pozíciójában. Ő mindig a feladatok elvégzésére összpontosított. A projekt tervszerűen halad, december 31-éig szerették volna, hogy összeérjenek a sínek, ám a felsővezeték-hálózat, az oszlopok és a közvilágítás is teljesen elkészül.

Az igazgatót későbbi terveiről is kérdeztük, ő annyit mondott, bízik benne, hogy megtalálja a hasonlóan jó feladat, mint ez volt, amelyet hasonló hozzállással és szakmai tudással végezhet majd.

Utódja, Grieger Ernő több évtizedes szakmai múltra tekint vissza az MVK Zrt.-nél. Próbáltuk elérni, ám nem jártunk sikerrel. Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt szóvivője elmondta, a jövő héten tervezik bemutatni a sajtónak.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában