Helyi közélet

2011.10.18. 17:33

Felfüggesztett börtön két garázda futballdrukkernek

Nyíregyháza (MTI) - Garázdaság miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek két miskolci futballdrukkert, akik egy nyíregyházi mérkőzés előtt üveggel dobálták meg a hazai csapat szurkolóit; a Nyíregyházi Városi Bíróságon kedden kihirdetett ítélet nem jogerős.

Nyíregyháza (MTI) - Garázdaság miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek két miskolci futballdrukkert, akik egy nyíregyházi mérkőzés előtt üveggel dobálták meg a hazai csapat szurkolóit; a Nyíregyházi Városi Bíróságon kedden kihirdetett ítélet nem jogerős.

A 18 és 19 éves fiatalt nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettében találta bűnösnek a bíróság, amely az elsőrendű T. G.-re 1 év 6 hónap, H. E.-re 1 év börtönbüntetést szabott ki. Az ítélet végrehajtását mindkettejük esetében 2-2 évre felfüggesztették.

A tényállás szerint az október 8-án rendezett Nyíregyháza-Szeged mérkőzés előtt a szegediekhez csapódó miskolci fiatalok a Stadion utcában szóváltásba keveredtek a stadionban lévő helyi drukkerekkel. Mindkét tábor kiabált és kölcsönösen szidalmazta egymást, majd az elsőrendű vádlott egy sörösüveget dobott a kerítésen át a stadionban lévő nyíregyházi szurkolók felé. Az üveg a szurkolók között a földre esett és széttört.

A másodrendű vádlott szintén hangoskodott szurkolótársaival, s közben egy borosüveget hajított a nyíregyháziak felé, a palack a földre esve széttört. Az eset során senki nem sérült meg; a két dobálózót a meccs biztosítására érkezett rendőrök lefogták, majd őrizetbe vették.

A gyorsított eljárásban bíróság elé állított vádlottak közül T. G. elismerte bűnösségét. Vallomásában elmondta, hogy az üveget ugyan eldobta, de senkinek sem akart sérülést okozni. Társa a tárgyalás során végig tagadott, állítása szerint nem volt nála semmilyen üveg. A bíróság elutasította védekezésüket, és az intézkedő rendőr vallomását fogadta el.

A bíróság az ítélet indokolásában leszögezte: csak a véletlenen múlt, hogy az eldobott üvegek senkit sem találtak el, s így lett súlyosabb következménye az esetnek.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a védelem az elsőrendű vádlott esetében enyhítésért, míg a másodrendűnél felmentésért nyújtott be fellebbezést. A büntetőper a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon folytatódik.

- MTI - 


Előzmények:

“Jó viszonyban vagyunk szegedi szurkolókkal, így mivel csapatunk nem játszott ezen a hétvégén, úgy döntöttünk segítjük őket szurkolásunkkal Nyíregyházán. Gond nélkül meg is érkeztünk a helyszínre, ahol a főbejáraton keresztül lehetett bejutni a stadionba, így itt várakoztunk, amíg a szegedi szurkolók meg nem érkeztek.” – kezdi levelét egy Diósgyőr-szurkoló, aki ott volt szombaton a Nyíregyháza – Szeged NB II-es mérkőzésen.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság által szombaton, 2011. október 8-án a Nyíregyháza-Szeged labdarúgó mérkőzés kezdete előtt őrizetbe vett 2 személy ügyével kapcsolatban a következőkről tájékoztatom – kezdte Dr. Nyakó Zsuzsanna.

Két személyt vett bűnügyi őrizetbe szombat délután a Nyíregyházi RK – akik a Nyíregyháza–Szeged NB II-es bajnoki meccsre érkeztek többed magukkal, csakhogy Diósgyőrből.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában