Helyi közélet

2011.09.19. 10:32

Régi- új óvodavezető Szikszón

Szikszó - Takács Lászlónét bízta meg  2011. augusztus 15-étől Szikszó Önkormányzata a Szikszói Óvoda vezetésével, aki nem ismeretlen a szikszói szülők körében.

Szikszó - Takács Lászlónét bízta meg  2011. augusztus 15-étől Szikszó Önkormányzata a Szikszói Óvoda vezetésével, aki nem ismeretlen a szikszói szülők körében.Két évtizeden keresztül vezette  a helyi oktatási intézményt, majd miskolci kitérő újra szakemberként áll az óvoda élén.

Takács Lászlóné arról beszél, az elmúlt évtizedek alatt már a kis tanítványai szülőkké cseperedtek, így ma azok gyermekeit neveli és oktatja. Két nagy feladatot tűzött maga elé ebben az oktatási évben: a jelenleg is tartó óvodai beruházás sikeres befejezését és szakmai célként pedig  újraértékelni a nevelőtestülettel közösen  a helyi óvodai, nevelési programot.  A  beruházás megoldást ad a jelenlegi szűkös elhelyezésre, hiszen jelenleg 150 gyerek jár az intézménybe, a csoportszoba bővítése a kényelmesebb elhelyezést szolgálja. A projektben a bútorzatok cseréje, és új szakmai eszközök beszerzése is szerepel, ami javítja  majd az oktató-nevelői munka hatékonyságát.

Megvalósíthatóbbá

Takács Lászlóné úgy látja: élet közelibbé, megvalósíthatóbbá kell tenni a Szikszói Óvoda szakmai programját. A tervek szerint környezeti nevelésen alapuló, kompetencia alapú programot dolgoznak ki, amely nagyban illeszkedik majd a jövő közoktatás politikai koncepciójához. A fő cél, a helyi értékeket figyelembe véve a környezet megismertetése a kicsikkel, annak szerette, védelme, a környezettudatos életmód és életszemlélet kialakítása.

A program illeszkedik majd a helyi iskola programjához, ahol a testnevelés, és a nyelvoktatás kapott és kap a jövőben is prioritást. Így bevezetik a játékos német nyelvoltatást, amelynek szakmai- személyi feltétele adott az óvodába. A kicsik mozgástudásának a fejlesztésre pedig tervezik az úszás oktatás és az ovifoci beindítását. Ennek szakmai és tárgyi feltételei rendelkezésre állnak a szikszói sportcentrumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában